Spitalul Județean din Târgoviște caută medici prin anunțuri lipite pe stâlpii din București

0
Publicat:

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a ajuns să caute medici urgentiști grație unor anunțuri lipite pe stâlpii din București.

Anunțul lipit pe stâlpi FOTO: Facebook/Carla Cristina Tănasie
Anunțul lipit pe stâlpi FOTO: Facebook/Carla Cristina Tănasie

O fotografie cu un anunț de angajare lipit pe un stâlp din București a fost publicată de jurnalista Carla Cristina Tănasie. Pe anunțurile lipite pe stâlpi scrie:  „Căutăm medici specialiști UPU-SMURD / SJU Târgoviște”, scrie hotnews.ro.

Numărul de telefon din anunț aparține directorulu de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, Florin Gheorghe. Acesta susține că s-au mai organizat concursuri în trecut, dar niciun medic nu s-a prezentat, deficitul fiind acum de 8 medici la Unitatea de Primiri Urgențe.

Spitalul de Urgență Târgoviste FOTO: Facebook
Spitalul de Urgență Târgoviste FOTO: Facebook

Florin Gheorghe a declarat că Ministerul Sănătății va scoate în curând la concurs posturi pentru acest spital și că speră ca vestea să ajungă la cât mai mulți oameni.

Ce spune Președintele Colegiului Medicilor

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, spune că România nu are deficit de medici, dar 50% sunt concentrați în București și în 5 județe.

 „Practic, noi, în ansamblu, nu avem un deficit de medici. Poate că ar mai fi nevoie de câteva mii. Dar faptul că ei sunt concentrați doar în câteva județe, acest dezechilibru, repartiția medicilor este marea problemă. Nu avem un deficit foarte mare de medici, poate doar la nivelul medicilor de familie - de 1.400 și ceva. Dar în rest, nu avem un deficit foarte mare. Noi putem să îl compensăm cumva, dar acest dezechilibru este dramatic”, afirmă Daniel Coriu.

Majoritatea medicilor aleg să lucreze doar în marile centre și evită restul țării din cauza lipsei de condiții pentru practicarea în siguranță a actului medical. De ce? „Pentru că medicul va dori un loc de muncă atractiv. Dorește să aibă la îndemână echipamente performante, dorește să practice așa cum a învățat în rezidențiat. Dacă nu reușește să rămână la București sau la Craiova sau într-un centru mare, probabil va emigra. Vorbim despre două Românii aici. În a doua parte a României, a doua Românie, nu există, din nefericire, condițiile practicării unui act medical în siguranță. Este foarte important, pentru că medicul este blamat, pentru că medicul este asimilat sistemului medical”, subliniază președintele Colegiului Medicilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite