Sătenii din Mărceşti, Dâmboviţa, ameninţă că-şi vor face dreptate singuri. Sunt terorizaţi de o familie de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto C.S.
Foto C.S.

Furturile din locuinţe i-au scos din minţi pe localnicii dintr-un sat din Dâmboviţa. O familie de romi, mutată de curând acolo, i-a terorizat pe oameni. Fură tot ce prind, de la cazane cu ţuică la drujbe sau alte unelte sau păsări.

Furturile se petrec atât noaptea, cât şi ziua, spun sătenii, care sunt exasperaţi că hoţii nu sunt prinşi şi nu sunt duşi în faţa justiţiei. 

Numai luni, săptămâna aceasta, 7 gospodării au fost prădate de hoţi, care nu s-au ferit să calce gospodăriile oamenilor ziua în amiaza mare. Au furat drujbe, cazane de ţuică şi tot ce au găsit prin curte de valoare.

Localnicii spun că dacă nu se vor lua măsuri îşi vor face singuri dreptate, pe modelul Bolintin, unde oamenii s-au răsculat din cauza unui clan care nu mai dă pace oamenilor. 

„Eu, dimineaţa când m-am sculat, am văzut poarta umblată, am zis că băieţii au umblat. Când mă uit, drujba nu mai era, radiatoarele le-am văzut acolo, cablurile erau întinse de aici până în fundul grădinii. Păsările le-au luat în sac, că nu a mai rămas niciuna acolo. Şapte case au spart, numai drujbe, numai d-astea au luat, valoare mare”, se plânge un bătrân.

Oamenii legii au început cercetările, dar lucrurile nu se mişcă aşa cum şi-ar dori oamenii. 

„Să stai cu lacăte puse, că ai şi tu un aparat de sudură, ai şi tu o bormaşină, o drujbă, stai cu frică să nu intre peste tine în casă. Am pus lacăte, dar lacătul pentru hoţ este egal cu zero. Uitaţi, câinele ce i-a dat, că nu a lătrat, nu a zis nimic”, spune un alt localnic.

furturi marcesti
furturi marcesti

Foto C.S.

„Poliţia trebuie să facă ceva. Dacă nu, foc la casă şi cu asta, basta”

Un câine de urmă a fost adus în Mărceşti pentru a căuta urme, iar animalul s-a oprit fix în dreptul casei familiei de romi mutate de curând. Sătenii ştiu cine sunt hoţii, iar asta îi scoate din minţi, pentru că îi văd liberi pe stradă.

„Sunt pregătiţi pentru treaba asta. Nu ni s-a întâmplat treaba asta. Am un cumnat, i-au furat caii astă primăvară. Am fost cel mai vestit sat noi, Mărceşti, suntem numai tâmplari, dulgheri, croitori, nu s-a auzit aşa ceva la noi”, spun păgubiţii.

Sătenii spun că îşi vor face singuri dreptate şi se vor duce peste hoţi. 

furturi marcesti


Foto C.S.

„Ne-a dus câinele-lup direct la ei. Poliţia trebuie să facă ceva. Dacă nu, foc la casă şi cu asta, basta, că altceva nu se poate. Trebuie să ieşim la ca Giurgiu, ca la Bolintin, cu parii, că altceva nu se poate. Nu putem să mai stăm în casă. Dacă lupii vin la pradă, urşii la fel, hai să îi împuşcăm, nu? Ăştia nu trebuie zgorniţi?”, spune ul alt bărbat.  

În localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, oamenii au protestat mai multe zile la rând, atât pe reţelele de socializare, cât şi în stradă, după ce un şofer a murit, atacat cu pietre. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Caz revoltător judecat în Franţa. Patru români au furat banii strânşi pentru un copil bolnav şi au fugit cu ei

Cum a scăpat de amendă o şoferiţă care parcase pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi. Asul din mâneca avocaţilor

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite