CNA a amendat Realitatea Plus cu 10.000 de lei după ce o moderatoare a cerut, în timpul protestelor de la Bolintin, trimiterea romilor în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Realitatea Plus cu 10.000 de lei după ce o moderatoare a cerut

Postul Realitatea Plus a fost sancţionat, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu amendă de 10.000 de lei pentru declaraţiile moderatoarei Alexandra Păcuraru care, în timpul protestelor de la Bolintin, a cerut trimiterea romilor în India.

În urma deciziei de sancţionare cu somaţie publică de săptămâna trecută, „am făcut o cerere de reexaminare a deciziei, cerere care a fost luată în considerare de către CNA şi au reluat discuţiile pe subiectul declaraţiilor făcute de Alexandra Păcuraru”, au precizat reprezentanţii organizaţiei non-guvernamentale Aresel. 

„Poate se va găsi un om de bine care să vină cu avionul şi toţi ăştia care nu respectă legea să-i urcăm şi să-i ducem… uite !... în India… tot există atâtea locuri nepopulate acolo şi tot se aseamănă între ei”, a spus atunci moderatoarea. 

Potrivit ONG-ului Aresel, „din pricina unor situaţii procedurale, Mircea Toma, cel care a cerut săptămâna trecută sancţiunea prea uşoară, a cerut de această dată anularea deciziei de săptămâna trecută şi sancţionarea cu amendă de 10.000 de lei pentru cele declarate de moderatoarea Alexandra Păcuraru pe 13 Ianuarie. Salutăm implicarea lui Mircea Toma în acest caz şi faptul că a avut puterea de a recunoaşte nevoia unei reveniri pe decizia de săptămâna trecută!”. 

Reprezentanţii ONG-ului consideră „că în acest caz s-a făcut dreptate. Dorim de asemenea să luăm în calcul scuzele publice adresate de doamna Alexandra Păcuraru, emise în timpul următoarei emisiuni şi acceptăm această situaţie ca reprezentând circumstanţe atenuante, de aceea considerăm că o amendă la limita inferioară a legii este justă”. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite