Şanse sporite pentru cardiaci, la Spitalul din Târgovişte. Unitate nouă de supraveghere şi tratament avansat

0
0
Foto C.S.
Foto C.S.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dispune, din această săptămână, de o unitate de supraveghere şi tratament avansat a cardiacilor critici, echipată la standarde europene. Vorbim de o investiţie de 750.000 de lei, din fonduri proprii ale spitalului.

Unitatea de supraveghere şi tratament avansat a cardiacilor din cadrul spitalului dispune de 12 paturi, zece în salonul mare şi două în rezerva pentru izolare, fiecare cu rampă de fluide - oxigen, vacuum şi aer comprimat, care reprezintă cea mai importantă şi cea mai costisitoare dintre dotările unei astfel de unităţi. 

„Este o realizare importantă şi este la fel de important faptul că avem şi un colectiv de medici cu înaltă pregătire profesională. 

Unii dintre ei se specializează în prezent pentru cardiologie intervenţională, având în vedere că Secţia Cardiologie va fi extinsă şi dotată cu angiograf. Lucrările vor demara anul acesta", spune dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

De asemenea, a fost achiziţionat mobilier de ultimă generaţie, care răspunde nevoilor pacienţilor cu mobilitate redusă.  

Unitate cardiaci Târgovişte
Unitate cardiaci Târgovişte

Foto C.S. 

„Am renovat absolut tot. Dotările actuale ne permit să efectuăm proceduri minim invazive de urgenţă, precum pericardiocenteze, cardiostimulări temporare, catetere venoase centrale. Când vom avea şi angiograful, sper eu, anul viitor, vom putea efectua coronarografii şi vom putea pune stenturi. Acum, trimitem pacienţii la Bucureşti”, a precizat dr. Ovidiu Ţoni, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. 

Bolnavii care ajung la noua unitate sunt monitorizaţi EKG permanent şi supravegheaţi non stop de medic şi asistent. 

Cabinetul acestora, de tip open space, a fost amenajat în interiorul salonului de Terapie Intensivă Cardiologică şi este despărţit printr-un perete din sticlă de rezerva pentru cazurile care necesită izolare, având, spre exemplu, şi o boală contagioasă. 

Unitate cardiaci Târgovişte
Unitate cardiaci Târgovişte

Foto C.S.  

Vă recomandăm să mai citiţi:

În plină luptă cu Omicron, Spitalul Judeţean din Târgovişte caută 21 de medici. Ce posturi sunt scoase la concurs

Spitalul din Târgovişte renunţă la oalele cu mâncare plimbate pe holuri. Mâncarea va fi servită în caserole

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite