Cum i-au primit sătenii din Bălteni pe mascaţii veniţi să îi pună la pământ: „Vrei să îţi ghicesc?” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Vizită inoportună a comisarilor Gărzii de Mediu Dâmboviţa, însoţiţi de mascaţi, într-un sat de romi din Dâmboviţa. Comisarii aveau informaţii despre mai multe depozite ilegale de deşeuri, aşa că au fost dis-de-dimineaţă în localitate.

Mascaţii au fost chemaţi încă de la primele ore ale dimineţii să le ofere sprijin comisarilor Gărzii de Mediu Dâmboviţa, în Bălteni, jud. Dâmboviţa. Deja, sătenii s-au obişnuit cu uniformele.

„Ne-au trezit mascaţii. Păi ne-au trezit copiii. S-au speriat copiii, că avem copii mici.  Sunt învăţată cu mascaţii. Eu ştiu, că era bulibaşă bărbatul meu. Vrei să îţi ghicesc?”.

Romii din Bălteni, comuna Conţeşti, sunt controlaţi periodic şi de către electricieni, care îi decablează de la curent, pentru că  mulţi sunt racordaţi ilegal la reţea.


Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au fost în comuna Conteşti, sat Bălteni, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind colectarea şi tratarea vehiculelor scoase din uz şi a legislaţiei privind colectarea deşeurilor feroase sau neferoase.

„La acţiune au participat 65 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 40 de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, alături de  20 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, din cadrul Comisariatului General, al comisariatelor judeţene Dâmboviţa şi Argeş şi al Comisariatului Municipiului Bucureşti.  În cursul zilei, au fost efectuate verificări la 13 societăţi comerciale, precum şi la mai multe persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor reciclabile”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Garda Naţională de Mediu a aplicat 5 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 35.500 lei, unor persoane fizice, pentru lipsa actelor de reglementare privind activitatea de colectare a deşeurilor.  

Acţiunea va continua până la sfârşitul săptămânii, anunţă poliţiştii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite