Românul arestat pentru crima care a îngrozit Irlanda: „Mi-e frică. Nu eu am făcut-o. Sunt nevinovat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apar noi detalii în cazul crimei care a șocat Irlanda. Suspectul, un bărbat de 30 de ani, din Dâmbovița, le-a declarat anchetatorilor că a fost forțat de către persoane înarmate să îl ucidă pe un altul, de 64 ani. Ionuț Cosmin Nicolescu a pledat nevinovat, chiar dacă dovezile îl incriminează.

Ionuț Cosmin Nicolescu, românul acuzat de crimă. FOTO irishmirror.ie
Ionuț Cosmin Nicolescu, românul acuzat de crimă. FOTO irishmirror.ie

Ionuț Cosmin Nicolescu (30 de ani), originar din satul Braniștea, județul Dambovița, a pledat nevinovat pentru uciderea lui Frankie Dunne, în vârstă de 64 de ani. El a susținut că a fost forțat să pună în bagaj rămășițele secționate ale victimei de către bărbați înarmați cu o macetă și un cuțit.

De meserie bucătar, Ionuț este acuzat că ar fi ucis un bărbat de 64 de ani, fără locuință, și l-ar fi decapitat și secționat, ascunzându-l sub un copac din orașul Cork, în apropierea unei case părăsite.

Frankie Dunne, irlandezul 64 de ani ucis. FOTO rte.ie
Frankie Dunne, irlandezul 64 de ani ucis. FOTO rte.ie

Era un om cu o sabie sau o macetă. Mi-a fost frică. Mi-a spus să-l urmez. M-am dat puțin înapoi. Mi-a fost frică. Al doilea bărbat, care părea irlandez, l-a târât în spatele casei. Nu era niciun semn de viață. Al doilea bărbat a început să-l dezbrace pe bărbatul pe care îl târâse”, povestit suspectul în cadrul interogatoriului, potrivit presei străine.

Procesul în care este judecat dâmbovițeanul se așteaptă să dureze aproximativ două săptămâni.

Filmul uciderii irlandezului de 64 de ani

Magistrații de la Tribunalul Penal Central din Cork, unde este judecat românul, a precizat că Nicolescu a întâlnit doi bărbați atunci când s-a dus la casa părăsită unde se mai odihnea după muncă, pe 27 decembrie 2019.

Ionuț Cosmin Nicolescu, românul de 30 de ani suspectat că ar fi omorât un irlandez. FOTO Cork Courts
Ionuț Cosmin Nicolescu, românul de 30 de ani suspectat că ar fi omorât un irlandez. FOTO Cork Courts

Românul ar fi fost forțat să îl îngroape în grădină pe irlandezul care era deja mort. Unul dintre cei doi bărbați înarmați ar fi secționat cadavrul și l-ar fi obligat pe român să bage rămășițele într-un sac.

Mi-e frică, nu vreau să merg la închisoare pentru că mi s-ar putea întâmpla ceva rău acolo. Nu eu am făcut-o, nu vreau să merg la închisoare pentru 100 de ani. Sunt nevinovat”, a declarat românul acuzat de crimă, în instanță, precizează breakingnews.ie

Procesul continuă în fața unui juriu format din opt femei și patru bărbați.

În țară, Ionuț Cosmin Nicolescu nu a creat probleme de niciun fel. Nu are amenzi pe numele său, și nici vreun dosar penal. Localnicii din Braniștea nu știu mare lucru despre el pentru că a plecat peste hotare de mic să muncească.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite