Crima atroce comisă în Italia de doi fraţi români care riscă închisoarea pe viaţă. Victima, aruncată de vie într-un canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima a fost bătută, apoi aruncată în canal FOTO ilmessaggero.it
Victima a fost bătută, apoi aruncată în canal FOTO ilmessaggero.it

Doi fraţi din România sunt acuzaţi pentru o crimă comisă în Italia în urmă cu un an. Victima este tot un român, pe care cei doi l-ar fi snopit în bătaie, apoi l-au aruncat într-un canal când încă mai era în viaţă.

Doi fraţi români de 36, respectiv 40 de ani, riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii, ei fiind acuzaţi că în mai 2019, ar fi bătut cu bestialitate un alt român, în vârstă de 50 de ani, apoi l-au aruncat într-un canal. Potrivit publicaţiei italiene Il Messagero, faptele s-au petrecut în Roma, victima fiind descoperită în 12 mai 2019, de un trecător, care a alertat autorităţile. Prima ipoteză a anchetatorilor a fost că bărbatul ar fi decedat în urma unui accident ori s-ar fi sinucis, însă cercetările au stabilit că fusese lovit de mai multe ori la nivelul capului şi a corpului.

Carabinierii l-au reţinut mai întâi pe Ştefan Munteanu, un român de 36 de ani, care a recunoscut pe fondul unui conflict dintre el şi victimă, i-a aplicat acesteia din urmă mai multe lovituri cu o bară de fier. Crezând că l-a omorât, i-a aruncat trupul într-un canal situat în apropierea barăcii în care stătea, ajutat fiind de fratele său, Cristian Munteanu, cu patru ani mai mare decât el.

Ştefan Munteanu a fost arestat pentru crimă, în timp ce fratele său a fost cercetat în stare de libertate pentru complicitate la ascunderea cadavrului. Concluziile examenului medico-legal au scos la iveală un cu totul alt scenariu, arătând că ambii fraţi au participat în mod direct la uciderea românului de 50 de ani. Legiştii au stabilit că victima era încă în viaţă când a fost aruncată în canal, fiind inconştient în urma loviturilor dure încasate. A murit după ce şi-a fracturat gâtul în momentul în care a fost aruncat în canal.

Presa italiană scrie că Cristian Munteanu ar fi repetat de multe ori şi cu disperare: "Era mort, sunt sigur de asta! Eu nici măcar nu am participat la cearta lor!”

Mai puteţi citi:

Gestul făcut de şapte români întorşi din Italia: cum au reuşit să îşi trimită familiile în carantină

Româncă găsită moartă într-o benzinărie din Italia. Femeia lucra ca şoferiţă pe TIR pentru a-şi întreţine familia

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite