Radioamatorismul, sportul la care Târgovişte este rege. 22 de medalii, din care 14 de aur, la două concursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii români au câştigat, în total, 22 de medalii, din care 14 de aur. FOTO: CS Târgovişte / Facebook
Sportivii români au câştigat, în total, 22 de medalii, din care 14 de aur. FOTO: CS Târgovişte / Facebook

Radioamatorismul este o activitate care presupune inteligenţă, cunoştinţe teoretice, calităţi competiţional sportive şi mai ales pasiune. Este un hobby, dar în acelaşi timp un sport care nu are limită de vârstă pentru adepţii săi.

Pentru a comunica între ei, în telefonie sau telegrafie, radioamatorii îşi construiesc de cele mai multre ori singuri întreaga aparatură de emisie-recepţie. 

Recent, echipa de Clubului Sportiv Târgovişte – secţia radioamatorism, s-a întors cu 14 medalii de aur de la Cupa Mării Negre şi de la Campionatul Balcanic ARDF 2022.

Competiţiile la care sportivii noştri au participat s-au desfăşurat în perioada 7-10 iulie 2022, în localitatea Kiten din Bulgaria. 

„Fiecare membru al echipei s-a remarcat în felul său propriu, dar juniorii Badea Damian şi Petrovici Victor au obţinut fiecare la Campionatul Balcanic trei medalii de aur şi una de Argint”, spune Pavel Babeu, coordonatorul echipei, care, la rândul său, a obţinut două medalii de aur şi doua de argint.

radioamatorism

Sportivii români au câştigat, în total, 22 de medalii, din care 14 de aur. FOTO: CS Târgovişte / Facebook

radioamatorism

În cadrul acestor competiţii au participat sportivi din Romania, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Polonia, SUA, pentru care s-au întocmit clasamente la fiecare proba de concurs (sprint, clasic 2m, clasic 80n si foxoring).

„Radioamatorii  trebuie să dovedească, printr-un examen, că posedă nu numai cunoştinţe de legislaţie ci şi un anume bagaj de cunoştinţe de electrotehnică şi radiotehnică. Suntem mândrii că Târgoviştea are onoarea să aibă un portofoliu atât de diversificat în ceea ce priveşte sportul, iar mai presus de toate suntem încântaţi că sportivii noştri aduc acasă rezultate remarcabile”, spun reprezentanţii CS Târgovişte. 

Lotul României a fost reprezentat cu succes şi de 5 sportivi de la CS Municipal Târgovişte (Badea Damian, Petrovici Victor, Babeu Pavel, Rotila Mihai şi Dracea Ion).

Au adus acasă, în total 22 de medalii: 14 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Târgoviste: S-a dat startul Campionatului Balcanic de Radiogoniometrie

La Palatul Copiilor se nasc viitori roboticieni

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite