Primul exerciţiu în 2021. Salvamontiştii s-au regrupat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
exercitiu salvamont db

Cu ocazia întrunirii echipei Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, pentru prima şedinţa operativă din acest an, s-a organizat şi desfăşurat un exerciţiu comun inclus în programul anual de pregătire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa pe anul 2021.

Exerciţiul a fost stabilit astfel încât echipa de salvare să fie pregătită corespunzător pentru toată gama de intervenţii specifice sezonului rece. 

„Cu această ocazie au fost testate ultimele achiziţii din dotarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

În acest context, dorim să mulţumim Domnului Preşedinte Corneliu Ştefan şi întregii echipe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru implicarea directă în activităţile noastre de referinţă”, au precizat salvamontiştii.

exercitiu salvamont db

Serviciul Salvamont - Salvaspeo Dâmboviţa oferă un plus de siguranţa turiştilor, după ultimele investiţii în aparatură şi mijloace vitale de salvare, printre care şi un snowmobil pentru deplasarea răniţilor pe zăpadă.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziţionării unor materiale de natură medicală, dar şi un snowmobil pentru deplasarea răniţilor pe zăpadă.

Pe lângă materialele asigurate cabinetelor medicale din refugiile Zănoaga şi Peştera, printre echipamentele necesare, care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în intervenţiile viitoare ale salvamontiştilor dâmboviţeni, se regăsesc un defibrilator automat şi un aspirator de secreţie, a căror valoare sare de 9.000 lei. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a precizat că noile achiziţii vor face posibilă desfăşurarea activităţii serviciului la standarde de calitate şi îi asigură pe iubitorii muntelui de întreaga disponibilitate a salvatorilor montani în situaţii de urgenţă.

exercitiu salvamont db



Pentru a scurta timpii de preluare a turiştilor aflaţi în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare şi un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei. 

exercitiu salvamont db
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite