Primăria Târgovişte pompează 4 mil. euro în educarea copiilor de etnie romă din Romlux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parteneri sunt Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei
Parteneri sunt Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei

Primăria Târgovişte a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Eu sper – Dezvoltarea integrată a comunităţii marginalizate Romlux”, prin care administraţia locală va investi 4 milioane de euro în educarea copiilor de etnie romă din Romlux.

Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) şi are o valoare totală de 17.218.266,53 lei; finanţare nerambursabilă – 98,18% din valoarea totală eligibilă aprobată. Perioada de implementare este de 36 de luni.

Primarul Cristian Stan a prezentat că vor beneficia de acest proiect 136 de copii, 272 de părinţi şi tutori legali selectaţi în grupul ţintă şi consiliaţi. De asemenea, 96 de copii vor fi integraţi în programul „Şcoală după şcoală” la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", vor avea parte de 2 excursii tematice şi 2 tabere organizate. şi vor primi 384 de pachete suport/kit-uri educaţionale acordate.

romlux

Parteneri sunt Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.

"Este un prim proiect major care se dresează comunităţii marginalizate din cartierul Romlux şi un prim proiect care va contribui, cred eu, într-un mod foarte clar la reducerea marginalizării de care vorbim. (…) Nu este singurul pe această zonă. Mai avem şi proiectul pe GAL, deja, strategia a fost aprobată. Acel proiect are o valoare mai mare – aproximativ 7 milioane de euro şi vizează, de asemenea, intervenţii în zonele marginalizate, dar acolo discutăm şi de construirea unei creşe, reabilitare grădiniţe, centru de bătrâni, bloc de locuinţe sociale", a precizat primarul Cristian Stan.

O altă componentă a programului presupune sprijinul pentru accesul şi/sau menţinerea pe piaţa muncii – măsuri pentru găsirea unui loc de muncă. Astfel, se vor finanţa 28 de proiecte cu o valoară de 25.000 de euro fiecare care vor angaja 106 de persoane. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite