Percheziții la lăutarii din Dâmbovița și Argeș. „Au cântat pe note false“ în pandemie, încasând ajutoare sociale VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară.

Percheziții ample în dosarul lăutarilor care au falsificat acte. FOTO IPJ Dâmbovița
Percheziții ample în dosarul lăutarilor care au falsificat acte. FOTO IPJ Dâmbovița

Potrivit IPJ Dâmbovița, cinci percheziții au fost efectuate în județul Dâmbovița, trei în județul Argeș și câte una în județele Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București.

În total vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

Lăutarii sunt acuzați că au luat bani nemeritați

„Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații.

Săptămâna trecută, oamenii legii au efectuat alte percheziții, tot în rândul lăutarilor care au înșelat statul.

Printre cei cercetați pentru astfel de fapte, într-un dosar mai vechi, se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a banuitilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. În respectivul dosar, Dolănescu, alături de alte 21 de persoane, a fost plasat sub control judiciar.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite