Lăutarii nu au pace. Percheziţii la firme şi persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii în timpul pandemiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lautari retinuti

După ce, luna trecută, oamenii legii au făcut percheziţii şi au reţinut mai mulţi muzicanţi, printre care şi fratele regretatului Ion Dolănescu, poliţiştii continuă ancheta.

44 de percheziţii au loc în judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la firme şi persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice în perioada pandemiei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, cu sprijinul colegilor din Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare, miercuri, 44 de mandate de percheziţie domiciliară, la societăţi comerciale şi persoane fizice, în judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi în municipiul Bucureşti.

„Activităţile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obţinerea ilegală de indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice, în perioada pandemiei (2020-2021). În fapt, administratorii mai multor societăţi comerciale sunt bănuiţi ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, obţinând în mod ilegal 300.000 de lei”, a transmis Poliţia Română.

În cadrul acţiunii, poliţiştii pun în executare 87 de mandate de aducere.  Acţiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Giurgiu şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.

Exact în urmă cu o lună, 21 de persoane au fost plasate sub control judiciar în speţa în care anchetatorii au stabilit o fraudă de peste 1,5 milioane de lei. Printre ele se află şi Constantin Dolănescu, fratele celebrului artist decedat în urmă cu 12 ani.

  

Anchetatorii dâmboviţeni au propus arestarea preventivă a 23 de suspecţi în dosarul în care sunt cercetare infracţiuni de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă a doi dintre aceştia şi punerea sub control judiciar a celorlaţi 21. 

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

Peste 140 de lăutari din Dâmboviţa, cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi fals în declaraţii. Prejudiciu uriaş adus statului

Petrecere cu lăutari şi aproape 100 de invitaţi, întreruptă de Poliţie

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite