Circulația pe Transbucegi, suspendată de viscol. Cum ajungi în stațiunea Padina - Peștera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea închide una dintre cele mai frumoase șosele montane din România. Autoritățile au luat decizia de a sista circulația pe DJ 713 Transbucegi până când vremea se va îndrepta.

Circulația pe Transbucegi - DJ 713, suspendată din cauza viscolului. FOTO CJ Dâmbovița
Circulația pe Transbucegi - DJ 713, suspendată din cauza viscolului. FOTO CJ Dâmbovița

Circulația pe Transbucegi - DJ 713 este suspendată din cauza viscolului. În zona montană înaltă a județului Dâmbovița, condițiile meteorologice sunt nefavorabile, înregistrându-se viscol puternic și căderi abundente de zăpadă.

Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, pe sectorul cuprins între Cabana Dichiu și drumul de acces către Cabana Piatra Arsă.

„Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, de cod portocaliu, ninsori abundente și viscol în zona montană a județului Dâmbovița, recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont - Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

Turiştii trebuie să ştie că accesul către platoul Padina - Peştera se va realiza pe varianta alternativă, respectiv DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera.

Transbucegi le oferă turiştilor imagini de vis atunci când se poate circula. Şoseaua TransBucegi (DJ 713) are 16 kilometri lungime. 6 km sunt pe teritoriul Prahovei, iar 10 km., pe cel al Dâmboviţei.

Valoarea proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, bani proveniţi de la cele două consilii judeţene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Pericol de avalanșe

Salvamontiştii români anunţă că, în urma ninsorilor din ultima zi, există risc însemnat de producere a unor avalanşe în Carpaţii Meridionali, dar și în Munții Bucegi.

PEricol de avalanșe în Munții Bcuegi. FOTO Salvamont Dâmbovița
PEricol de avalanșe în Munții Bcuegi. FOTO Salvamont Dâmbovița

Pericolul mare este la altitudini de peste 1800 de metri. Riscul este evaluat la 3 pe o scară de la 1 la 5 în Meridionali, iar în Bucegi, unde a nins mult, riscul de avalanşă este însemnat în unele zone.

Salvamontiștii dâmbovițeni avertizează că există un risc ridicat de avalanșe în Munții Bucegi.

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile să ajungă în zona montană Peștera-Padina, avertizăm că ei trebuie să fie echipați specific perioadei de iarnă. În Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina a nins transformând întreaga zonă într-un peisaj parcă desprins dintr-o poveste. Deplasările către stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina trebuie să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece”, precizează Salvamont Dâmbovița.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite