O ursoaică cu pui, surprinşi în căutare de hrană în parcarea unui hotel din staţiunea Padina-Peştera VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi ar fi trebuit să fie la hibernare, mulţi dintre urşii din România sunt în continuare activi. FOTO Captură video
Deşi ar fi trebuit să fie la hibernare, mulţi dintre urşii din România sunt în continuare activi. FOTO Captură video

O ursoaică cu doi pui a fost surprinsă, marţi seară, de camerele de supraveghere ale unui hotel de patru stele din staţiunea Padina-Peştera când se plimbau agale, în căutare de hrană.

Deşi ar fi trebuit să fie la hibernare, mulţi dintre urşii din România sunt în continuare activi şi pleacă în căutarea de hrană. Cum pe munte mâncarea este foarte puţină iarna, animalele coboară în zonele locuite de oameni.

Un incident de acest fel s-a produs marţi seară, în jurul orei 22,00. Imaginile cu ursoaica şi cu cei doi pui au fost surprinse de camerele Hotelului Peştera, din Staţiunea Padina - Peştera, din Dâmboviţa. 

Fiarele s-au plimbat nestingherite prin parcare, pe lângă maşini, în căutare de hrană. Din fericire, nimeni nu se afla afară, la acea oră. 

O posibilă întâlnire cu ursoaica se putea termina rău, ştiut fiind faptul că devine extrem de agresivă atunci când este cu puii după ea. 

Nici pagube de vreun fel nu a creat. Salvamontiştii ne spun să fim cu mare băgare de seamă la animalele sălbatice, mai ales că multe unităţi de cazare se află în arealul urşilor. 

Doi turişti din Ucraina s-au rănit fugind de un urs, în zona Castelului Peleş din Sinaia. Incidentul a avut loc în urmă cu patru zile. 

Iniţial s-a crezut că cele două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost atacaţi de urşi.  

După agitaţia specifică unei astfel de situaţii, toată lumea a aflat că în realitate turiştii ucraineni nu fuseseră atacaţi de urşi, ci s-au rănit încercând să sară un gard.

Imediat după acest ”atac” al urşilor, primarul staţiunii Sinaia a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru a se lua o decizie cu privire la viitorul usului agresiv.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tânără din Sinaia, alergată de urşi pe o alee din staţiune. Imaginile care dovedesc coşmarul prin care trec localnicii din zonele montane VIDEO

Trei bărbaţi din Prahova au fost sfâşiaţi de urşi agresivi într-o singură lună. Atacurile au avut loc în Comarnic, Breaza şi Telega

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite