Muzeele din Dâmboviţa care vor participa la Nocturna Rurală 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. FOTO: Facebook
Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. FOTO: Facebook

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) anunţă, în premieră, organizarea unei nocturne rurale adresată muzeelor, caselor memoriale şi altor entităţi culturale şi religioase din spaţiul rural românesc.

Prima ediţie a Nopţii a Muzeelor la Sate va avea loc în anul 2023, cel mai probabil în prima parte a lunii septembrie.

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, membru fondator al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, va participa la acest eveniment, având în vedere că cinci dintre muzeele pe care le are în administrare se află în zona rurală a judeţului Dâmboviţa: Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale şi Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.   

„Ediţia va fi derulată în parteneriat cu organizaţii ce activează în domeniul valorificării patrimoniului cultural rural şi care au dezvoltat proiecte în beneficiul muzeelor de la sate, dar şi cu autorităţi centrale şi unităţi administrativ-teritoriale care doresc să se alăture acestui proiect inedit. Desfăşurătorul evenimentului va păstra logica de promovare şi de reprezentare pe care RNMR o practică cu ocazia Nopţii Muzeelor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Prima expoziţie etnografică găzduită de Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

FOTO Cum arată Palatul Potlogi, cu câteva zile înainte de inaugurare

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite