Minori obligaţi la cerşetorie de către şase persoane din Dâmboviţa şi Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele şase persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, au fost depistate în apropierea unor biserici, precum şi în zona centrală a municipiului Piteşti
Cele şase persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, au fost depistate în apropierea unor biserici, precum şi în zona centrală a municipiului Piteşti

Şase persoane din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, care se foloseau de copiii minori pentru practicarea cerşetoriei, au fost depistate de poliţişti în urma unei razii organizate la Piteşti. În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acţiunea de prevenire a exploatării minorilor în activităţi de cerşetorie a fost organizată de Poliţia Municipiului Piteşti, în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, inspectorul Mădălin Zamfir, potrivit Agerpres.

Cele şase persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, au fost depistate în apropierea unor biserici, precum şi în zona centrală a municipiului Piteşti. Adulţii erau însoţiţi de câte unul sau doi copii minori, cel mai mic în vârstă de doar o lună.

"În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Conform prevederilor Codului penal, "fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă".

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite