Minoră salvată din mâinile proxeneților. Cum erau exploatate victimele VIDEO

0
Publicat:

Nouă percheziţii au avut loc în judeţele Dâmboviţa, Brăila şi Prahova, la persoane suspectate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, iar acestea sunt acuzate că au obligat mai multe tinere să se prostitueze.

Percheziții DIICOT Dâmbovița
Percheziții DIICOT Dâmbovița

Reprezentanţii DIICOT au anunţat că miercuri, 14 februarie 2023, au fost făcute nouă percheziţii în Dâmboviţa, Brăila şi Prahova, într-un dosar penal legat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2023 - februarie 2024, trei suspecţi au recrutat mai multe persoane vătămate, printre care şi o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora şi le-au constrâns, prin acte de violenţă şi ameninţare, să practice prostituţia, însuşindu-şi sumele de bani astfel obţinute”, au anunţat procurorii DIICOT.

Ei au adăugat unul dintre suspecţi şi alte trei persoane cercetate în cauză „au înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituţiei prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde erau solicitate şi atragerea de clienţi inclusiv prin anunţuri publicate pe diferite site-uri”.

De asemenea, anchetatorii au precizat că victimelor li s-a asigurat sprijin şi protecţie de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Suspecții au fost duși la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești pentru audieri.

Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Argeș, Dâmbovița, Brăila și Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Tată arestat pentru terorizarea familiei. Bărbatul și-a violat fiica în mod repetat

Un bărbat din Ploiești, în vârstă de 35 de ani, i-a șocat pe anchetatori cu faptele sale. Suspectul a fost arestat preventiv pentru mai multe infracţiuni, între care viol, agresiune sexuală, corupere a minorului şi rele tratamente aplicate minorului.

Victime sunt cei trei copii ai săi, dar și soția acestuia. Suspectul, tată a trei copii cu vârste mai mici de 10 ani, este acuzat că şi-a violat una dintre fiice şi că îi agresa în mod constant pe ceilalţi doi copii şi pe mama acestora.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite