Maldăre de gunoaie la Pucioasa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au dus vremurile când oraşul-staţiune Pucioasa era mândria ţării şi mai presus de toate, era curat. În fiecare dimineaţă, cand pleacă la muncă, cetăţenii sunt nevoiţi să dea nas în nas cu grămezile de gunoaie care nu mai sunt ridicate de câteva săptămâni.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Situaţia s-a creat datorită imposibilităţii primăriei de a achita către Consiliul Judeţean, „rata lunară” de peste un miliard de lei pentru ridicarea gunoiului. „Ei îmi cer un miliard şi 30 de milioane de lei vechi dar eu eu am doar 250 de milioane. Restul de bani ar trebui să îl pun din alte încasări, dar legea nu îmi dă voie. Nu pot să fac cum îmi cer zbirii aceştia de la Consiliul Judeţean”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa.

Acesta mai spune că şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, are ceva personal cu el şi că de aceea a cerut „Supercom”, printr-o scrisoare, să sisteze ridicarea gunoaielor. Mai mult, în acte, Pucioasa ar figura cu peste 7.000 de familii care trebuie să plătească gunoiul, deşi, în realitate, sunt puţin peste 5.000.

Cetăţenii din Pucioasa plătesc între 8 lei şi 20 de lei, în funcţie de numărul de persoane. Între timp, oamenii au ajuns la capătul răbdării şi spun că aşa ceva este inadmisibil într-un oraş care se respectă. Gunoaiele sunt întâlnite la tot pasul, în cartiere şi în centrul oraşului.

Pentru a încerca să iasă din această situaţie, primarul s-a îndreptat în instanţă împotriva hotărârii luate de Supercom la cererea C.J. Dâmboviţa în contencios administrativ, şi totodată, a depus plângere şi la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Situaţii similare sunt întâlnite şi în alte localităţi. Edilul de la Voineşti s-a trezit că are de plată trei miliarde de lei vechi, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de „Supercom” în luna iulie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite