Interlopul Turku s-a sinucis în închisoare. Este cel care l-a amenințat cu moartea pe șeful Poliției Dâmbovița VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovișteanul Dragoș Ioan Aurelian, zis Turku, în vârstă de 42 de ani, s-a sinucis, sâmbătă, în Penitenciarul de Maximă Securitate Mărgineni, din județul Dâmbovița. Turku avea de executat mai mulți ani de închisoare după ce fusese condamnat pentru consum de droguri, amenințare și pentru deținerea ilegală a unei arme.

Turku. FOTO. C.S.
Turku. FOTO. C.S.

În trecut, fusese condamnat și pentru moartea unui taximetrist. Episodul care i-a grăbit arestul a fost cel în care s-a filmat în apartamentul său cu o grenadă și cu un pistol, amenințându-l pe șeful IPJ Dâmbovița de la acea vreme, Adrian Antofie. Bărbatul era supărat că a fost lăsat fără permis pentru că a fost prins drogat la volan, alegându-se cu dosar penal.

Vreau şi eu ca Antofie să vină să îmi spargă şi mie uşa acum. Să nu spună că dau cu cauciuc....vreau să îmi spargă uşa. Sunt pregătit. Dacă e să mă duc la pârnaie nu mă duc că m-ai prins pe mine drogat la volan. Nu, nu, dacă e să mă duc la pârnaie mă duc pentru că te mierlesc, mă. Sparge-mi uşa, dar să fii pregătit când mi-o spargi, nu să vii cu doi, trei inşi. Că degeaba vii cu doi, trei inşi. Aveţi veste antiglonţ? Ia uite-o. Independenţei, H3, et. 1, apartament 2. Vă aştept! Hai, Antofie după mine”, spunea bărbatul în înregistrare.

Poliţiştii nu au stat mult pe gânduri şi au intrat peste interlop. În urma unei percheziţii domiciliare, bărbatul a fost săltat de mascaţi şi introdus în arestul IPJ Dâmboviţa.

Nu se cunoaște, deocamdată, motivul pentru care a recurs la acest gest. La nivelul Penitenciarul de Maximă Securitate Mărgineni s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la producerea acestui caz.

La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 10:03, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un deținut din Penitenciarul Mărgineni ar fi încercat să se spânzure. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 42 de ani, care s-ar fi spânzurat în camera de detenție. Acesta a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Cercetările sunt efectuate de polițiști sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița”, precizează IPJ Dâmbovița.

Săltat după ce a jignit jandarmii

Ioan Dragoș Aurelian zis „Turku" era cunoscut drept un client fidel al procurorilor DIICOT ca şi consumator de droguri.

Bărbatul fost condamnat în trecut la 13 ani de închisoare pentru omor, în urma unui conflict cu un alt bărbat pe care l-a bătut, scrie presa locală din Dâmbovița.

Mai mult, în timpul în timpul protestelor „anti-mască”, Ioan Dragoș Aurelian a fost un participant activ la marșurile organizate în Târgoviște.

Acesta a avut o serie de transmisii live pe Facebook prin care invita Poliţia la deschidere în timp ce se droga şi amenința cu un pistol cu gloanțe şi o grenadă.

S-a filmat când arunca petarde în stradă, în timpul protestelor. „Diseară vă luam, bă! Un echipaj, mă, ai adus pentru noi? Ai luat-o razna? Îl urcăm pe masa de tenis”.

Mesajele au curs în zilele acelea pe pagina sa de Facebook:

„Încălzirea dinaintea furtunii, vă răsturnăm grav!”

„Diseară pregătim incendiarele, veniţi cu masca pusă să facem ravagii totale”

„Noi diseară nu plecăm acasă, până nu mutilăm un jandarm în masă”

„O facem mai ceva ca în 89 suntem pregătiţi pentru orice ne-am făcut bagajele pentru 24 ore, eventual 29 zile, voi, jandarmeria sunteţi mă pregătiţi pentru NOI?”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite