Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele în pieţe şi magazine, în apropierea Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai este puţin până la Paştele iar Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a dispus intensificarea controalelor pentru verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle şi alte alimente de origine animală şi nonanimală.

Sunt vizate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, laboratoare de patiserie-cofetărie, precum şi unităţile de alimentaţie publică, se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmboviţa.

În plus, până la 7 aprilie, va fi asigurată permanenţa, inclusiv in zilele de sâmbătă şi duminică, şi vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Carnea de miel

Sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar. În cazuri excepţionale sacrificarea mieilor se poate realiza şi în locurile organizate în condiţiile legii şi amenajate temporar, în care se asigura supraveghere sanitar veterinară şi în care sunt respectate cerinţele de igienă stabilite în legislaţie, spun inspectorii sanitar-veterinari. 

"Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 15.03.2018- 07.04.2018, între orele 07,00-17,00. Carnea de miel rezultată în urmă sacrificarilor în spaţiile amenajate temporar va fi obţinută numai la cererea directă a consumatorului şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar. Marcarea cărnii (carcasei) de miel se va face cu respectarea cerinţelor legislative. În cadrul pieţelor agro-alimentare în care producătorii particulari expun spre vânzare produse alimentare se va interzice comercializarea produselor care nu sunt însoţite de documente care le atestă provenienţă şi a alimentelor care în urmă controlului sanitar veterinar au fost declarate necorespunzătoare", se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Dâmboviţa.

Se va interzice comercializarea alimentelor în spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatura  şi o igienă corespunzătoare.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite