Incendiu la Colegiul Economic din Târgovişte. Alarma s-a dat aproape de miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu economic

Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au lichidat un incendiu izbucnit vineri, în jurul orei 23.00, în secretariatul Colegiului Naţional Economic „Ion Ghica”. Sistemele de alertă în caz de incendiu au făcut diferenţa şi au evitat pagube de milioane de lei.

„Echipajele de intervenţie s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi autoscară. Sosiţi la locul evenimentului au constatat că în interiorul clădirii erau mari degajări de fum. Incendiul a fost lichidat imediat după sosirea pompierilor. S-au înregistrat pagube materiale în interiorul biroului, unde au fost afectate de flăcări un calculator, o imprimantă, un corp de mobilier şi au fost distruse documente”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Şcoala avea funcţionale toate sistemele aferente securităţii la incendiu, iar alarma anti-incendiu s-a declanşat, fiind primită alertă la dispeceratul Poliţiei Locale, a precizat primarul Cristian Stan. Imediat după primirea alarmei a fost anunţat şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I”.

„Pompierii au ajuns în câteva minute, incendiul fiind lichidat rapid, iar pagubele materiale sunt nesemnificative. Precizez că unitatea de învăţământ are autorizaţie de securitate la incendiu, sistemele de securitate moderne existente au funcţionat corect, acesta fiind probabil şi motivul principal pentru care a fost şi evitat un incendiu de proporţii. Vă asigur că siguranţa copiilor reprezintă o prioritate absolută pentru administraţia locală târgovişteană, iar programul de investiţii fără precedent care vizează infrastructură şcolară, iată că oferă şi rezultate pe măsură”, a scris, pe Facebook, edilul Cristian Stan.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite