Iarna grea s-a întors în Munții Bucegi. Jandarmii le recomandă turiștilor să țină cont de starea vremii înainte de a pleca la drum VIDEO

0
Publicat:

În Munții Bucegi este iarnă în toată regula, așa că este indicat să ne informăm despre trasee și starea vremii înainte de a pleca la drum.

Jandarmii montani de la Padina. FOTO IJJ Dâmbovița
Jandarmii montani de la Padina. FOTO IJJ Dâmbovița

„Informați-vă în prealabil despre traseul propus, dificultatea acestuia și condițiile meteo locale. Plecați la munte cu echipament corespunzător, inclusiv lanternă, rucsac și trusă de prim-ajutor. Nu mergeți singuri. Asigurați-vă că autovehiculele sunt pregătite pentru condiții de iarnă.

Respectați marcajele și drumurile deschise circulației. În caz de pericol, apelați cu încredere numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani. Jandarmeria Dâmbovița, cu siguranță, pentru fiecare”, a precizat IJJ Dâmbovița.

Jandarmeria Montană este structura specializată a Jandarmeriei Române destinată menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, fiind permanent prezentă în mijlocul turiștilor.

Postul de Jandarmi Montan Peştera, structură a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa (IJJ Dâmbovița), a fost înfiinţat la 9 octombrie 2004 şi este situat la o altitudine de 1620 m, în zona cunoscută sub numele Piciorul Babelor din Munții Bucegi şi este alcătuit din 8 subofiţeri jandarmi.

Tot în componenţa IJJ Dâmboviţa se află şi Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, care a luat fiinţă în data de 01.08.2012, fiind situat la o altitudine de 1400 m, în zona Zănoaga şi alcătuit din 8 subofiţeri jandarmi.

Jandarmii montani execută zilnic misiuni de patrulare pe traseele montane pentru îndrumarea/sprijinirea turiștilor, participând totodată și la acțiuni comune cu reprezentanţii instituţiilor abilitate pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei, conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, precum şi pentru protecţia mediului.

Pentru îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor, jandarmii montani au fost dotaţi cu echipament adecvat zonei montane (corturi, schiuri, cordeline, tărgi, echipament de protecţie, truse de prim-ajutor etc.), autospeciale pentru patrulare și intervenție (Jeep Wrangler și Ssangyong Musso Grand Style), ATV-uri şi un UTV (vehicul de transport utilitar), cu ajutorul cărora pot ajunge în zonele mai greu accesibile în misiunile de salvare şi evacuare a turiştilor accidentați sau rătăciţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite