Snowkiting în Bucegi. Cum puteți practica acest spectaculos sport de iarnă VIDEO

0
Publicat:

Iubitorii muntelui se pot distra în voie în Munții Bucegi, în platoul Padina. Schiorii experţi îl consideră un fel de ultimă frontieră în materie de acrobaţii pe zăpadă.

Snowkite pe Platoul Bucegi. Captură foto: ionescuvlad.com / Facebook
Snowkite pe Platoul Bucegi. Captură foto: ionescuvlad.com / Facebook

Dacă în celelalte regiuni ale țării a venit primăvara, în Bucegi este raiul practicanților sporturilor de iarnă. Zăpada s-a așternut într-un strat consistent, ceea ce le permite turiștilor să se dea cu schiurile sau cu snowmobilul pe colinele sălbatice și încă neatinse de vreun utilaj.

De la peşteri, canioane, trasee de MTB, drumeţii spre Babele, Crucea Caraiman, Omu, Bran-Moeciu la trasee de escaladă sau turism pastoral, zona centrală a Munţilor Bucegi oferă multiple oportunităţi.

Pentru practicarea de snowkiting este nevoie de echipament complet de munte, de schiuri sau snowoard, fiind tras de vânt de un soi de zmeu. Acest sport reprezintă de fapt o fuziune a două alte sporturi: kitesurfing (surf pe apă) şi ski/snowboarding. 

Pași importanți către prima pârtie de schi din Bucegii dâmbovițeni

Domeniului schiabil de la Cocora, din Munții Bucegi, prinde contur. Autoritățile județene din Dâmbovița au scos la licitație studiul de fezabilitate al primei pârtii din cadrul Stațiunii Padina - Peștera.

Prin acest studiu de fezabilitate se are în vedere găsirea celei mai bune variante de amenajare a pârtiei Cocora, dar și a celorlalte facilități necesare unei stațiuni montane, în adevăratul sens al cuvântului.

Autoritățile mai vor la Padina instalaţie de transport pe cablu, însumând 1.970 metri de telegondolă şi 628 metri de teleschi.

Alte facilități pe care le va avea viitorul domeniu schiabil din Bucegi sunt apreschiul care va adăposti 400 de persoane, parcare pentru 560 de mașini, bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați și multe altele.

Valoarea studiului de fezabilitate are o valoare de peste 3,6 milioane lei.

Zona dâmbovițeană a Munților Bucegi are un potențial imens, care trebuie pus în valoare. Avem șansa ca județul Dâmbovița, prin stațiunea turistică montană Padina-Peștera să devină unul dintre principalele puncte de atracție pentru iubitorii de schi din România și nu numai, dar, în același timp, să fie un loc unde pot fi petrecute vacanțele și în celelalte anotimpuri. Impactul economic al domeniului schiabil Cocora va fi unul semnificativ. Vor fi investiții conexe, se vor crea locuri muncă, iar județul Dâmbovița va deveni una dintre atracțiile turistice ale României”, spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Platoul Padina din Munții Bucegi. FOTO. Corneliu Ștefan

Platoul Padina din Munții Bucegi. FOTO. Corneliu Ștefan

Facilități ale viitoarei pârtii Cocora:

- instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi;

- instalație de înzăpezit;

- restaurant belvedere Cocora. Acesta va primi minimum 150 de persoane și se va amplasa astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport;

- apreschiul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane. În această zona, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber;

- centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii);

- școală de schi;

- restaurante, cafenele, ceainării, obiecte de suvenir, punct de informare turistică;

- parcare auto structurată pe 3 zone pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare;

- bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați;

- pistă de biciclete;

- modernizarea drumului auto spre zona.

CJ Dâmboviţa a demarat, anul trecut, elaborarea documentaţiei „Masterplan - Strategie de dezvoltare spaţială”, care va fundamenta noul Plan Urbanistic Zonal al staţiunii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite