Guvernul României alocă alocă prea puţini bani pentru remedierea pagubelor produse de inundaţiile din mai-iunie

0
0

Judeţul Dâmboviţa a primit de la Guvern 2,1 milioane de lei pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii. Vorbim de drumuri judeţene şi locale afectate de inundaţiile din perioada mai-iunie.

„Cu cele 21 de miliarde lei vechi se va interveni pe Drumul Judeţean 710, pe raza localităţilor Pucioasa şi Bezdead, pe Drumul Judeţean 715, la Buciumeni, pe Drumul Judeţean 714, pe raza comunei Moroieni, va fi refăcut Drumul Judeţean 712A de pe raza comunei Râul Alb, Drumul Comunal 8 în cartierul Malurile, drumurile locale din Bezdead şi Măgura, drumurile comunale de la Ocniţa, Valea Leurzei, satul Gura Bărbuleţului, Râul Alb şi din satul Cârlăneşti, comuna Vârfuri”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

image

Chiar şi-aşa, Ţuţuianu a precizat că suma nu va acoperi valoarea pagubelor, care este mult mai mare. Valoarea pagubelor produse de calamităţi se apropie de 11 milioane lei, iar conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a înaintat deja o solicitare Companiei Naţionale de Investiţii pentru ca celelalte obiective afectate de calamităţi, respectiv drumuri judeţene, poduri şi drumuri locale, să fie cuprinse în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public, subprogramul Lucrări în primă urgenţă.

”Vă precizez, însă, că valoarea totală estimată a pagubelor este mult mai mare şi mai avem o solicitare de 10,7 milioane de lei pe care am înaintat-o Companiei Naţionale de Investiţii cu solicitarea de a fi cuprinse aceste lucrări în Programul naţional de construcţii de interes public sau social, Subprogramul „Lucrări în primă urgenţă”. Este vorba de drumuri judeţene afectate, drumuri în localităţi precum Moroeni, Văleni, Vârfuri, Şelaru, Vişineşti, Bărbuleţu. De asemenea, avem mai multe poduri pe drumuri comunale, care sunt în pericol ca urmare a fenomenelor meteo deosebit de grave din această perioadă. Nu avem, încă, un răspuns de la CNI cu privire la acest subiect”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite