Gabriel Boriga, acuzat de ANI de incompatibilitate alături de alţi 11 primari. Gabriel Cioacă, luat în vizor şi el pentru conflict de interese penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-un comunicat al ANI se precizează că sunt vizaţi 11 primari, opt viceprimari, un fost viceprimar şi patru consilieri locali FOTO Ionuţ Dima
Într-un comunicat al ANI se precizează că sunt vizaţi 11 primari, opt viceprimari, un fost viceprimar şi patru consilieri locali FOTO Ionuţ Dima

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă sau penală în cazul a 24 de aleşi locali din mai multe judeţe, printre care şi primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Florin Boriga.

Într-un comunicat al ANI se precizează că este vorba despre 11 primari, opt viceprimari, un fost viceprimar şi patru consilieri locali.

Potrivit inspectorilor de integritate, primarul municipiului Târgovişte s-a aflat în stare de incompatibilitate între 21 iunie 2012 şi 31 iulie 2013. "În perioada respectivă, Gabriel Florin Boriga a exercitat simultan cu atribuţiile de primar, funcţie pentru care i-a fost achitată o indemnizaţie lunară, şi alte activităţi remunerate ca urmare a participării sale în comisiile de selecţie a operatorilor de taxi", precizează ANI. 

De asemenea, în cazul lui Nicolae Gabriel Cioacă, consilier local în municipiul Târgovişte şi fost city managr al oraşului, inspectorii de integritate au constatat indicii privind existenţa unui conflict de interese penal, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte. 

"În calitate de consilier local a participat la şedinţa Consiliului Local al municipiului Târgovişte din data de 28 ianuarie 2013, în urma căreia a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local al municipiului Târgovişte privind modificarea HCL nr. 338/01.09.2008 referitoare la aprobarea înfiinţării funcţiei de administrator public şi a criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice ocupării postului. La data de 08 aprilie 2013, ulterior adoptării acestei Hotărâri a Consiliului Local, primarul municipiului Târgovişte a emis Dispoziţia nr. 1369 potrivit căreia Cioacă Nicolae Gabriel a fost numit în funcţia de administrator public în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Târgovişte începând cu data de 09 aprilie 2013, tot cu aceeaşi dată fiind aprobat şi contractul de management al persoanei evaluate, conform anexei nr. 1 a Dispoziţiei nr. 1369. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către CIOACĂ NICOLAE GABRIEL a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României", precizează ANI.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite