Funcţionarii din CJ Dâmboviţa, supuşi la grea încercare. Ţuţuianu: "cei care nu obţin nota minimă şapte vor primi calificativul necorespunzător"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexitatea legislaţiei şi nivelul slab de pregătire a funcţionarilor duc la probleme în derularea achiziţiilor publice la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele instituţiei, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a spus că funcţionarii cu atribuţii în derularea achiziţiilor publice de la Consiliul Judeţean şi de la instituţiile subordonate vor intra într-un program de pregătire, la finalul căruia vor susţine un examen, iar cine nu va lua nota minimă la acest examen îşi va pierde postul.

''Avem probleme majore în derularea achiziţiilor publice şi din cauza complexităţii legislaţiei, dar şi din cauza nivelului slab de pregătire a funcţionarilor publici. Este motivul pentru care 85 de salariaţi din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean şi instituţiilor publice subordonate, funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere şi de execuţie vor intra într-un program de pregătire pentru expert achiziţii publice. Programul se va desfăşura la sediul Consiliului Judeţean, deci aducem aici experţii'', a precizat Adrian Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Cursurile de pregătire vor avea loc în luna octombrie, fiind vorba de cursuri intensive, care se vor ţine în mai multe serii, fiecare cu o durată de trei zile. Vor fi organizate 4 serii de curs intensiv în perioadele: 5-7 octombrie, 12-14 octombrie, 19-21 octombrie, 26-28 octombrie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

''Fiecare serie de curs va avea trei zile, va fi curs intensiv, opt ore în fiecare zi. La finalizarea cursului, salariaţii implicaţi vor susţine examen, iar cei care nu obţin nota minimă şapte vor primi calificativul necorespunzător la evaluarea anuală a performanţelor profesionale şi vor fi eliberaţi din funcţie'', a mai adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite