FOTO Zăpada i-a ţinut captivi pe zeci de săteni din Moţăieni, timp de trei zile. Situaţia poate continua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie disperată pentru zeci de familii din comuna dâmboviţeană Moţăieni. Din cauza zăpezii oamenii nu mai pot coborî din sat decât pe jos sau cu căruţa. Magazinele nu au mai fost aprovizionate de trei zile pentru că nicio maşină nu mai poate urca în sat. Mai grav este că primarul, spun oamenii, stă la cald în primărie, în loc să deszăpezească drumurile.

Probleme sunt în satele Cucuteni şi Plaiul. „E foarte greu aici la noi. Şi vara e greu, dar iarna. Primăria nu a băgat decât un cal cu plug. Primarului nu îi pasă de noi. Am sunat la Prefectură, dar degeaba. Au spus că nu au ce să îi facă primarului”, se plâng oamenii.

De vineri a nins în continuu în comuna Moţăieni şi tot de atunci, primăria nu a intervenit cu niciun utilaj. Oamenii spun că atunci se face deszăpezire, primăria foloseşte un cal cu plug pentru că nu sunt bani.

Mai grav este că nici ambulanţele sau pompierii nu pot urca în satul Plaiul, de exemplu. Apă şi pâine îşi procură fiecare cum apucă.

În timp ce oamenii se chinuie în satele Cucuteni şi Plaiul, la situaţia nu pare atât de gravă. Primarul chiar avea de gând să bage un utilaj astăzi la prânz, că doar „ o da bunul Dumnezeu şi s-o mai topi niţel gheaţa de pe drum”.

Zona de Nord a judeţului Dâmboviţa, din care face parte şi comuna Moţăieni, se află sub avertizare meteo de viscol şi ninsori abundente până diseară la ora 23.00.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite