FOTO „Satul Prunilor“, un loc binecuvântat, în care confortul şi natura se îmbină ca la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satul Prunilor este locul ideal pentru workshop-uri şi teambuilding-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanta
Satul Prunilor este locul ideal pentru workshop-uri şi teambuilding-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanta

La nici două ore distanţă de Bucureşti, într-o zonă superbă de deal, puteţi petrece clipe de neuitat într-un complex de vile, care dispune şi de un restaurant cu specific local. Totul a fost construit de la zero de către un bucureştean, care şi-a dorit de când era student să facă ceva pentru localitatea din care provine soţia sa.

Vorbim de complexul “Satul Prunilor”, din comuna Pietroşiţa, cu o capaciatate de cazare de 42 de locuri, în 7 vile identice şi un restaurant în care pot încăpea 100 de persoane. De altfel, restaurantul estea cea mai nouî construcţie dinc adrul complexului, a cărui valoare a fost de 1.227.800 de lei, din care fonduri nerambursabile 859.460 lei.

Proiectul restaurantului a venit în urma finalizării proiectului vilelor. Vilele au fost construite pentru regim self catering, fiecare bucătărie a fost dotată cu bucătărie proprie. Ulterior, practica economică ne-a demonstrat că pentru a pătrunde pe alte segemente de piaţă, respectiv evenimente şi evenimente corporate, avem nevoie de un restaurant. A apărut oportunitatea fondurilor europene şi am accesat măsura 312, prin care urmau să fie finanţate investiţiile în mediul rural pentru dezvoltarea mediului de afaceri. O parte din investiţie a fost neeligibilă, dar o mare parte a fost finanţată prin PNDR. Proiectul a constat în realizarea unui restaurant cu specific local, care să promoveze arta culinară tradiţională locală şi care să creeze locuri de muncă. Avem 8 angajaţi şi sperăm să ne mărim efectivul, pentru că odată cu trecerea unui anumit timp de la începerea activităţii am pătruns pe o piaţă mai pretenţioasă, au apărut cereri noi şi pentru că cererea a crescut şi oferta trebuie să crească şi, implicit, numărul de locuri de muncă. Noi sperăm ca în toamnă să mai facem angajari. Perspectivele sunt oarecum bune”, spune Bogdan Clinciu, managerul şi co-proprietarul complexului.

Concept turistic integrat

Restauarantul recent construit vine în completarea conceptului turistic complet: masă, cazare şi distracţie.

Satul Prunilor

Acest produs turistic format din cazare şi alimentaţie publică urmează să fie îmbunătăţit printr-un nou proiect, de data aceasta pa măsura 313. Este vorba de o mică bază sportivă situată în apropierea restaurantului. Acum suntem în faza depunerii unui dosar de achiziţii. Putem face drumeţii, orientări turistice. Beneficiem de o zonă superbă. Este motivul pentru care foarte multe firme de traning încep să ne caute pentru că suntem foarte aproape de  Bucureşti, da nici două ore distanţă, cu acces direct pe şosea, puţin aglomerată”, mai spune Bogdan.

Restaurant cu specific local - conceptul slow-food

Restaurantul este unul cu specific românesc, însă, bucătarii de la “Satul Prunilor”, nu refuză, dar mai ales onorează cu succes comenzile de bucate specifice altor bucătării din lume.


Conceptul slow-food a apărut drept replică la masa servită la fast-food. Principiul fundamental este promovarea alimentelor tradiţionale, a reţetelor culinare locale, a surselor primare de hrană. Conceptul face referire la satisfacerea plăcerilor alimentare cu responsabilitate şi conştiinţă, susţine biodiversitatea, dar şi agricultura cu impact redus asupra naturii.

Satul Prunilor

Slow food este o pledoarie pentru întoarcerea la plăcerile simple ale vieţii, la valorile esenţiale, la tradiţiile culinare şi la micile răsfăţuri zilnice. “Toate preparatele noastre sunt naturale, foarte multe dintre ele sunt făcute chiar de noi, altele le aducem din satele din apropiere. La noi, brânza este branză, iar roşia, roşie”, adaugă managerul.

Printre delicatesele pe care le puteţi servi la "Satul Prunilor" amintim: Omleta lui mamaie (ciuperci/verdeturi/legume), ceafă afumată, dulceaţă de casă din fructe de padure, pastă de măceşe, Caltabos de porc taiat in curte,  Pastrama de gasca, Branza cu mirodenii fripta pe gratar, Ciorba de afumaturi acrite cu moare, Crema de legume cu crutoane, Shontropele fara de manele, Berbecut fript in tzeapa, Cartofi copti cu umpluti cu branza si afumatura etc. Lista întreagă o puteţi consulta aici.

Cazare

In cele 21 de camere ale complexului turistic Satul Prunilor putem găzdui 42 de persoane, în 14 camere duble twin şi 7 camere duble matrimoniale. În caz de nevoie, la cerere, se poate suplimenta numărul de paturi.

Satul Prunilor este locul ideal pentru workshop-uri şi teambuilding-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanta. Este gazda perfectă pentru evenimente diverse, de la nunti şi botezuri, până la petreceri sau lansări de produse.

Adresa

Sat Dealu Frumos, Comuna Pietrosita, Judetul Dambovita.

Grupul de vile Satul Prunilor este situat in Comuna Pietrosita, judetul Dambovita, pe drumul de acces DN71, Targoviste-Sinaia, la aproximativ 26 de kilometri de Sinaia.

Coordonate G.P.S.:

N: 45.203328 - E: 25.419388

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite