FOTO Primăria Târgovişte este gata să înfrunte urgia albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte s-a pregătit de iarnă. Zeci de utilaje, de diferite dimensiuni, sunt puse la punct şi pot fi folosite în orice moment pentru a degaja trotuarele şi principalele artere de ciculaţie din oraş de zăpadă. Administraţia locală s-a pregătit pentru sezonul rece cu 180 de tone de sare, 150 de mc de nisip şi 8.000 de litri de motorină.

„În afară de problemele fireşti care apar atunci când cantităţile de zăpadă sunt foarte însemnate, pe raza Municipiului Târgovişte nu s-au semnalat probleme deosebite. Acest lucru s-a datorat bunei organizări a oemenilor care s-au preocupat de această situaţie”, a declarat Ciprian Prisăcaru, primarul interimar al Târgoviştei.

„Avem 47 de utilaje proprii şi 56 de utilaje închiriate care vor fi plătite numai pentru timpul efectiv în care vor lucra, dacă va fi nevoie de ele.  Vom avea 69 de muncitori de la Eco Sal, din partea Municipal Construct 78 de muncitori şi din partea Direcţiei de Salubritate, 80 de oameni. Vom avea 227 de muncitori în total, care vor asigura târgoviştenilor o iarnă urşoară. Cheltuielile pentru aces sezon rece se ridică la 173.180 kg de sare, 150 mc de nisip, piese, ulei, anvelope, în valoare de 34.987 de lei, motorină 8.000 de litri”, a mai spus Prisăcaru.

În acest an a fost achiziţionată şi o sărăriţă, în valoare de 200.000 de lei din fondurile proprii ale primăriei. De asemenea, au fost achiziţionate mai multe freze pentru degajarea trotuarelor. 

„Vom face tot ce ţine de noi, prin direcţiile din subordine pentru ca noi să traversăm periaoda rece mai uşor, să asigurăm u ntrafic fluent şi, de asemenea, un trafic pedestru normal.  Noi ne vom implica atât cât vom putea , vom fi pe stradă atlături de cei care lucrază şi vom ajuta şi noi, cum vom putea, la această acitivtate. În ceea ce priveşte traficul pietonal, oraşul este împărţit în trei. O parte este asigurată de Direcţia de Salubritate, una de Eco Sal şi alta de Municipal Construct, astfel întâct să putem interveni eficient de fiecare dată”, a spus, la rândul său, Cristian Stan, viceprimarul Târgoviştei.

image
image
image
image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite