FOTO Patru familii, forţate să umble prin gârlă după ce un vecin le-a blocat drumul: „A sărit cu furca să ne omoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când creşte debitul apei, localnicii de pe uliţa Duţei sunt blocaţi în propriile curţi
Când creşte debitul apei, localnicii de pe uliţa Duţei sunt blocaţi în propriile curţi

Patru familii din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele sunt obligate să circule printr-o gârlă, după ce un vecin le-a blocat calea de acces cu un gard. Înainte, poteca de acces a fost folosită de oameni de zeci de ani.

Când creşte debitul apei, localnicii de pe uliţa Duţei din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele sunt blocaţi în propriile curţi. Cele două familii ieşeau din case pe o potecă, către drumul principal. De aproape un an, calea de acces le-a fost blocata, spun ei, de un vecin care şi-ar fi extins curtea. Acum oamenii sunt nevoiţi să treacă prin gârlă.

"De aproximativ un an de zile, patru familii din Vulcana Pandele sunt nevoite să iasă din propriile gospodării prin gârlă, pentru ca un vecin le-a blocat calea de acces, tranzitată de mai bine de o sută de ani, în mod ilegal. Ei nu au acte conforme. Nimeni nu are. Sunt doar nişte înscrisuri. Eu le-am spus că nu cum să le reglementez problema. L-m avertizat pe respectivul vecin să nu le închidă drumul oamenilor dar degeaba. Situaţia este foarte dificilă în momentul de faţă. Instanţa va decide", a spus primarul comunei Vulcana Pandele, Radu Vasile.


 

drum prin garla vucalan pandele

FOTO: Înainte şi după ce poteca - singura cale de acces către drumul principal, a fost blocată

drum prin garla vucalan pandele

Oamenii l-au dat în judecată pe proprietar, iar instanţa le-a dat câştig de cauză, în prima fază, după care, la apel, au pierdut.  

"Gardul mi-a fost mutat de trei ori de apa mare. Poteca aceasta e de când ne ştim noi. Erau chiar două poteci. Primarul ne-a dat câştig de cauză dar degeaba. Poteca asta a fost folosită de trei generaţii de copii pe care îi ştiu eu şi acum nu se mai poate", ne-a spus Florea Vlădescu.

image

În zilele ploioase, pentru a ajunge la şcoală copiii sunt căraţi în cârcă de părinţi sau de bunici prin apa curgătoare. Până acum, cele patru familii, care au rămas izolate, au avut câştig de cauză în faţa autorităţilor.

Familia acuzată de vecini că şi-ar fi însuşit singura cale de acces pentru patru familii, refuză să vorbească.

"Ne-a închis abuziv poteca. Am fost bătut cu ranga, ne-a ameninţat cu furca. Ne-a făcut plângeri la Poliţie la toţi. Pe mine m-au anchetat, m-au dezbrăcat până la brâu ca să îmi pozeze tatuajele de pe corp. El e cu oamenii legii, deşi a sărit la noi cu furca să ne omoare.", a povestit Vasile Duţă, unul dintre sătenii nevoiţi să circule prin gârlă.

drum prin garla vucalan pandele
drum prin garla vucalan pandele
drum prin garla vucalan pandele
Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri