Fotbalişti morţi pe teren. Un fost jucător al Chindiei a făcut stop cardiac în timpul unui meci din 2009. Echipa, acuzată la vremea aceea că îşi dopa jucătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul atacant Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac FOTO Adevarul
Fostul atacant Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac FOTO Adevarul

Decesul fotbalistului camerunez Patrick Ekeng nu este unic în istoria fotbalului românesc. În România, şirul fotbaliştilor care au murit pe gazon a fost deschis, în anul 1963, de petrolistul Constantin Tabarcea, iar de atunci, alţi 9 sportivi şi-au găsit sfârşitul pe terenul de joc.

mihai baicu

ProSport

scria în 2009 astazi că moartea lui Mihai Baicu seamănă perfect cu cea a lui Catalin Hildan, cei doi fiind colegi în 1996 la Chindia Târgovişte, echipă acuzată că îşi dopa jucătorii.

Fostul atacant Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua. 

Mihai Baicu juca la Chindia Târgovişte în perioada 1996-1997, timp în care echipa era suspectată de doping. Fostul coleg al lui Baicu, Mihai Iosif, dezvăluia de curând: "Ni se dădeau 10-12 pastile odată în cantonament. În cantonament, medicul Vasile Silaghi trecea şi punea câteva picături în ceai. La un meci mi-au dat o pastilă de mi-a dat aripi, alergăm ca apucatul pe teren. M-au dopat!" acuză acesta. 

La Chindia, în aceeaşi perioada a jucat şi Cătălin Hîldan, cel care a murit, în condiţii la fel de suspecte, în anul 2000.

Baicu a evoluat în cariera sa la echipele FC Naţional, Dacia Unirea Brăila, Gloria IRIS Coreşti, FC Argeş, Chindia Târgovişte, Foresta Suceava, AS Cittadella, US Cremonese, FC Braşov, FC Ghimbav, Farul Constanţa şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Fostul atacant a bifat 112 partide în primul eşalon şi a reuşit să înscrie 17 goluri, scrie Mediafax, care a întocmit o listă a jucătorilor decedaţi pe terenul de fotbal.

În Liga a II-a a jucat 44 de meciuri, trecându-şi numele pe lista marcatorilor de 31 de ori.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite