Fostele puncte termice din Târgovişte dispar unul câte unul. După clubul pensionarilor urmează Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte a demarat încă de anul trecut un program de reabilitare a fostelor puncte termice ale agentului de termoficare din oraş - Termica SA, dizolvat de ani buni, şi transformarea lor în locuri de utilitate publică. După ce a redat o astfel de clădire pensionarilor, creându-se primul club al pensionarilor din Târgovişte, acum, administraţia locală se gândeşte la copiii cu autism şi sondrom Dawn.

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat transformarea unui fost punct termic în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down. Valoarea investiţiei se va ridica la de 1,5 milioane de lei.

"Acest obiectiv va fi realizat prin refunctionalizarea fostului PT 1, situat în microraionul nr. XI, strada Ion Ciorănescu. În perioada următoare, foarte multe astfel de foste puncte termice, existente în toate cartierele municipiului Târgovişte, vor intra în reabilitare, urmând a găzdui fie cluburi ale pensionarilor, fie centre de asistenţă socială, fie teatre pentru copii", a precizat edilul Cristian Stan.

image

În Târgovişte există două centre pentru copii cu autism şi Sindrom Down. De asemenea, sunt înregistraţi peste 200 de copii cu acest tip de afecţiuni, iar capacitatea celor două centre nu acoperă nici jumătate din necesităţi. 

În cele două centre sunt oferite terapii de specialitate: educaţionale, kinetoterapie, logopedie, servicii psihologice, programe sociale etc pentru copii, dar şi consiliere de specialitate pentru părinţi.

Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, iar finanţarea este asigurată de la bugetul local.

club al pensionarilor tgv

Clubul pensionarilor din Târgovişte, ianugurat în 6 decembrie 2016, este un loc unde pensionarii beneficiază, gratuit, de servicii medicale primare şi servicii stomatologice. Capacitatea clubului pensionarilor, situat în cartierul Micro 6 din municipiu, este de 90 persoane. De asemenea, pensionarii au la dispoziţie jocuri sociale: şah, tenis de masă etc.

image

Sală de sport

Şi Clubul Sportiv Municipal Târgovişte a beneficiat de pe urma dizolvării Termica. Clubul a pus mâna pe o clădire din centrul oraşului, unde a realizat sală modernă de atletică grea. Clădirea în care a funcţionat, până în 2012, o centrală termică de cartier s-a transformat radical şi a va deveni noua „casă” a boxerilor de la CSM.

Investiţia, fără dotări, se ridică în jurul sumei de 100.000 de lei, fiind suportată de CSM, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Târgovişte.

image

Termica Târgovişte, care administra aceste obiective, nu mai funcţionează de aproximativ trei ani. Societatea a intrat în faliment din cauza datoriilor foarte mari. Primăria a montat centrale termice în blocurile ANL, unităţi de învăţământ şi instituţiile subordonate, iar abonaţii care mai erau la Termica au ales aceeaşi soluţie. Punctele termice din municipiu au rămas fără obiect de activitate, iar clădirile s-au degradat în timp.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite