Escroci prinşi cerând bani pentru o fundaţie inventată. Câți bani au făcut în doar 10 minute

0
Publicat:

Jandarmii din Târgoviște au intervenit prompt pentru a opri activitatea ilegală a doi bărbați care solicitau donații pentru o fundație fictivă. Ei strânseseră deja bani frumoși pentru doar 10 minute de „muncă“.

Bani obținuți în numele unei fundații care nu există. FOTO IJJ Dâmbovița
Bani obținuți în numele unei fundații care nu există. FOTO IJJ Dâmbovița

Incidentul a avut loc vineri, 8 martie 2024, când un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, în timpul unei misiuni de patrulare în zona unui centru comercial, a identificat doi indivizi care păreau să colecteze fonduri pentru persoane cu dizabilități. Comportamentul lor suspect a atras atenția forțelor de ordine, care i-au abordat pentru verificări.

„Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflat în misiune în zona centrală a municipiului Târgovişte, a observat în parcarea unui supermarket două persoane care aveau în mână un dosar cu mai multe documente. La vederea jandarmilor, bărbaţii au devenit agitaţi, manifestând un comportament suspect. Jandarmii i-au legitimat şi le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbaţii în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, au menţionat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi”, anunţă IJJ Dâmboviţa.

În doar zece minute, aceștia reușiseră să adune 300 de lei de la cetățeni binevoitori.

Cei doi bărbați, în vârstă de 23 și 26 de ani, provenind din Bărbulești, Ialomița, au susținut inițial că sunt angajați ai unei fundații caritabile. Cu toate acestea, investigațiile ulterioare au dezvăluit că fundația menționată nu există în realitate.

În urma descoperirii, jandarmii au întocmit documentele necesare și i-au escortat pe cei doi la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru investigații suplimentare și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare.

Autoritățile reamintesc cetățenilor să fie precauți și să nu ofere bani persoanelor care pretind că strâng fonduri pentru organizații caritabile, fără a verifica autenticitatea acestora. În multe cazuri, astfel de cerșetori pot exploata vulnerabilitățile și generozitatea publicului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite