Electroşocuri într-o staţie de autobuz din Târgoviște. Doi băieți se distrau terorizând trecătorii cu un dispozitiv de autoapărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi băieți din Dâmbovița, în vârstă de 14 și 18 ani, au fost prinşi de jandarmi în timp ce foloseau aparate cu electroşocuri într-o staţie de autobuz din Târgovişte pentru a intimida trecătorii.

Aparatele cu electroșocuri folosite de cei doi delincvenți FOTO IJJ Dâmbovița
Aparatele cu electroșocuri folosite de cei doi delincvenți FOTO IJJ Dâmbovița

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa, cei doi „acționau” în zona unui centru comercial din Târgoviște.

Un jandarm dâmboviţean, care era în timpul liber, i-a văzut pe cei doi şi a cerut ajutorul colegilor aflaţi în serviciu. Întâmplarea a avut loc, ieri (marţi, 4 octobmbrie a.c. - n.r.) după-amiază, în imediata apropiere a unui complex comercial din oraş. O echipă din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa a intervenit prompt în zona indicată şi a oprit activitatea celor doi, în vârstă de 18, respectiv 14 ani. Aceştia foloseau, în scop de intimidare, două dispozitive cu electroşocuri şi au creat temeri în rândul celorlalte persoane aflate în staţia de autobuz”, precizează IJJ Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.

Jandarmii au întocmit acte de cercetare pentru cei doi delincvenți FOTO IJJ Dâmbovița
Jandarmii au întocmit acte de cercetare pentru cei doi delincvenți FOTO IJJ Dâmbovița

Cei doi au fost duşi la sediul Jandarmeriei pentru continuarea verificărilor, minorul fiind însoţit de către unul dintre părinţi.

„În urma efectuării controlului corporal, asupra acestora au fost găsite cele două dispozitive cu electroşocuri. Cei doi au afirmat că le-au achiziţionat, recent, pentru autoapărare, iar situaţia din spaţiul public se crease pe fondul unor neînţelegeri. Jandarmii le-au întocmit celor în cauză acte de sesizare, care au fost înaintate Poliţiei Municipiului Târgovişte pentru continuarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale”, mai anunţă IJJ Dâmboviţa.

Dispozitivele cu electroşocuri pot fi achiziționate foarte ușor de pe site-urile de vânzări online.

Electroșocul este foarte rezistent la șocuri și ușor de utilizat. Funcția de electroșoc generează o tensiune foarte mare de 8.800 kilowați. Este foarte ușor de manevrat, iar descărcarea electrică este foarte puternică și zgomotoasă, fapt ce poate duce la intimidarea agresorilor sau al câinilor. Față de alte instrumente de autoapărare, electroșocul nu omoară și nici nu rănește atacatorul. Aparatul este interzis persoanelor sub 18 ani. Un astfel de aparat poate fi cumpărat cu câteva zeci de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite