Deputatul Radu Popa a cerut demisia Laurei Georgescu de la şefia CNA pentru apelativele folosite tot mai des la tv: „vită încăltată“, „mamelar“, „zdreanţă umană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Radu Popa a cerut demisia Laurei Georgescu de la şefia CNA pentru apelativele folosite tot mai des la tv: „vită încăltată”, „papucar”, „mamelar”, „zdreanţă umană”
Deputatul Radu Popa a cerut demisia Laurei Georgescu de la şefia CNA pentru apelativele folosite tot mai des la tv: „vită încăltată”, „papucar”, „mamelar”, „zdreanţă umană”

Deputatul independent Radu Popa a cerut, în cadrul Comisiei de cultură, arte şi mass-media din Camera Deputaţilor, demisia Laurei Georgescu din funcţia de preşedinte al CNA. Răspunsul şefei de la CNA, a fost, spune deputatul, "năucitor".

"Eu? Eu nu mă simt vinovată cu nimic! Pentru ce să îmi dau demisia?", ar fi spus şefa CNA, potrivit deputatului Radu Popa.

"Cel puţin pentru puroiul care curge zilnic în casele oamenilor, revărsat din televiziunile avide de audienţă şi pe care unii o poreclesc producţie jurnalistică. Pentru abuzurile de limbaj comise în fiecare seară pe mai multe posturi TV. Pentru apelativele pe care le-am auzit la mai multe televiziuni şi care încalcă flagrant art.41 şi 45, alin.1 din Codul audiovizualului şi pentru care sunteţi şi complici şi vinovaţi: <vită încăltată>, <bou absolut al politicii românesti>, <papucar>, <mamelar>, <zdreanţă umană>, <dobitoc>, <boul de Năstase>, cu indemnul optimist – <oale şi ulcele, asta asteptăm de la tine>. 

22 de milioane de motive pentru demisie

"Apoi, ar mai fi un motiv extrem de important. O petiţie online semnată de 40.000 de telespectatori. Şi în cele din urmă, dar extrem de important, pentru faptul că sunteţi urmărită penal pentru abuz în serviciu într-un dosar penal instrumentat de DNA. Pentru astea şi pentru alte 22 de milioane de motive, cer demisia d-voastră din funcţie", a mai spus Radu Popa.

Mai multe afişe prin care se cere demisia preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, au fost expuse, marţi, în sala de şedinţă a CNA şi pe holul instituţiei, membrul Valentin Jucan blocând desfăşurarea şedinţei Consiliului, în semn de protest faţă de Georgescu.

În sala de şedinţe a CNA şi pe hol au fost lipite, marţi, afişe cu mesaje precum: "Parlament, nu uita, scapă-ne de Laura!", "Demisia!", "Cine-i judecat penal nu poate judeca moral!".

O scrisoare despre mizeria din zona TV a devenit în scurt timp virală pe reţelele de socializare.

"Stimate Consiliu Naţional al Audiovizualului şi stimaţi consilieri, îmi cer scuze că va interpelez astfel însă ieri seară am realizat că reprezentaţi încă una din companiile căpuşă din România iar dvs va luaţi salariul degeaba. 

Spun aceste lucruri deoarece aseară am avut plăcerea să vizionez două emisiuni de maximă audienţă: Wowbiz moderată de Mădălin Ionescu şi un show păcătos moderată de către Dan Capatos, nu ştiu dacă aţi avut răbdarea să va uitaţi pe canalele tv româneşti şi la emisiunile difuzate de acestea însă ar trebui să o faceţi. Până atunci iată ce am reţinut: două “vedete ” autohtone împreună cu ghiveciul numit familie, iubite, amante pe canapelele acestor emisiuni. 

Când spun vedete mă refer la cântăreţul de manele Nicolae Guţă ( Un show păcătos) şi Leo de la Strehaia ( Wowbiz). Până aici nimic greşit, două personalităţi ale acestei ţări, nu comentez calitatea, originile şi personalitatea acestor oameni. Asta cere piaţă ( o să îmi explice majoritatea dintre voi că au audienţă) şi nu avem ce face. Ce facem însă cu ce promovează aceste personaje la tv prin limbaj, acţiuni şi prezenţa? Va răspund tot eu aducându-va că şi mostre de cultură expresiile învăţate din cele două emisiuni: ” Dopul curului, pisato , nebuno din coceni, cotoharlo, eşti deşteaptă că mama mielului cu o nara ( în traducere eşti deşteaptă că p…) şi multe cuvinte noi gen: “televizu” etc etc toate abundând de “ba, fă, jegoaso, imputito” etc etc. Astea asezonate cu o regie ieftină de bătăi în platouri şi lacrimi amare. 

Mă întreb acum eu că şi consumator tv, ce se întâmplă stimate CNA cu valorile umane, cu mesajele transmise de tv şi educaţia care ar trebui făcută şi de către televiziune şi care sunt acţiunile întreprinse de către instituţia dvs pentru a veni în întâmpinarea unor asemenea manifestări pe tv. Şi aici nu mă refer la moderatori, ei îşi fac meseria, încearcă să crească audienţă emisiunilor şi să îşi câştige salariul ci mă refer la calitatea invitaţilor şi la calitatea subiectelor . 

Iar pentru cei care o să îmi răspundă cu: schimbă canalul sau urmăreşte CNN- ul, le pot da următorul răspuns: sunt român şi îmi doresc că taxele plătite de mine să asigure salariile unor profesionişti cum ar fi aceşti consilieri din CNA care ar trebui să aibă un control asupra acestor emisiuni şi pe deasupra îmi doresc emisiuni de ştiri şi divertisment cum văd şi pe canalele televiziunilor europene. Dar bănuiesc că acesta va fi doar un semnal de alarmă tras de către un actor".

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite