Cum se poate „viola“ un apometru şi cum se fură apă potabilă ca în codru, într-un cartier rezidenţial din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile sunt la ordinea zilei la Compania de apă Târgovişte - Dâmboviţa. Se fură din banul public, prin orele suplimentare neefectuate, dacă e să ne luăm după şeful judeţului, Adrian Ţuţuianu, şi se mai fură apă cu ajutorul apometrelor "violate".

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul Companiei de Apă Târgovişte - Dâmboviţa, Mircea Constantin, a spus că numai în Târgovişte, 14 case situate în cartierul rezidenţial din spatele parcului Chindia consumă de ani de zile apă potabilă fără a plăti acest serviciu. Proprietarii sunt "oameni grei" ai urbei noastre: medici, avocaţi, judecători etc.

În altă parte a Târgoviştei, pe Calea Domnească, proprietarii de case au declarat citiri la apometre cu mult sub valoarea legală, spun şefii CATD, deşi compania are contracte cu persoane care sunt plătite să facă o citire corectă.

image

Cum au fost violate apometrele la Titu

Mai multe contoare de bloc din Titu au fost desigilate, iar unele montate invers pentru a nu înregistra consumul real. Cum ne-a obişnuit Compania de Apă în cazurile de fraudă/accidente în reţea/probleme interne, nu a comunicat niciunei instituţii (Primărie, CJD) incidentul, încercând să îl rezolve fără a se afla de către media.

"Am depistat, în zona oraşului Titu, o mulţime de violări ale apometrelor şi la agenţi economici, şi la persoane fizice. Undeva, pe 25 (mai), să avem şi concluziile comisiei constituite să putem şti cine a greşit, cât este greşeala de mare şi măsurile care trebuie luate pentru aşa ceva. Au fost verificate 51 de scări de bloc şi au fost depistate 39 de contoare cu sigiliul rupt, din care 14 erau montate în sens invers. Inspectorii care au descoperit acest lucru au făcut o informare. S-a constituit o comisie pentru a verifica ce s-a întâmplat. Pe 25, 26 mai comisia îşi va încheia activitatea şi va prezenta concluziile. Atât timp cât şi la Titu şi oriunde este cineva legat neconform sau fără ştiinţa companiei la branşament este fraudă. Nu am anunţat Poliţia, am considerat că este normal să facem o analiză internă şi apoi să facem asta", a declarat directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD), Mircea Constantin. 

Numai că între timp, poliţia s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal în acest caz.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite