Cum se poate congela laptele, în funcţie de tip, pentru a-l păstra timp îndelungat

0
0

Laptele este extrem de versatil. Poate fi folosit ca băutură sau ingredient pentru gătit, coacere şi smoothie-uri. În plus, există multe tipuri de lapte care se potrivesc aproape tuturor nevoilor dietetice, cum ar fi laptele de vacă, laptele de capră şi alternativele, de soia şi migdale.

Cu toate acestea, vă întrebaţi cum poate fi laptele congelat pentru a-l păstra timp îndelungat şi cum poate fi dezgheţat.

Majoritatea tipurilor de lapte pot fi congelate, potrivit healthline.com. Indiferent de tip, ar trebui să fie transferat într-o pungă sau un recipient etanş înainte de îngheţare, dacă este necesar. 

Procedând astfel, nu numai că scădem riscul ruperii pachetului în congelator, dar şi economisim spaţiu. Trebuie să vă asiguraţi că există un spaţiu gol în recipient, deoarece laptele se poate extinde pe măsură ce îngheaţă. 

Cum să îngheţi laptele, în funcţie de tip: 

-Laptele de migdale se va separa şi va deveni boabe în timpul congelării. 

-Laptele de cocos din conserve nu trebuie îngheţat în conservă. De asemenea, laptele de cocos congelat se poate separa. 

-Laptele de vacă îngheaţă destul de bine, dar poate exista o anumită separare. 

-Laptele de soia se poate separa după îngheţ. 

-Lapte condensat îndulcit: nu-l îngheţaţi în cutie. Mai mult, datorită conţinutului ridicat de zahăr, laptele condensat îndulcit nu va îngheţa solid. 

-Laptele cumpărat de la magazin are de obicei o durată lungă de valabilitate şi nu necesită congelare decât dacă a fost deschis. 

-Laptele de ovăz se poate separa şi poate deveni boabe după îngheţ. 

-Laptele de capră îngheaţă bine. Poate exista o uşoară separare.

-Laptele de in se poate separa după îngheţ. Dacă intenţionaţi să utilizaţi oricare dintre aceste lapte pentru a face smoothie-uri, le puteţi congela în tăvi cu cuburi de gheaţă. 

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri