Cum s-a gândit un profesor din Dâmboviţa să îi atragă pe tineri către lectură: răspunsuri fără ocolişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul „Citeşte şi dăruieşte”. FOTO: Răzvan Vişan
Proiectul „Citeşte şi dăruieşte”. FOTO: Răzvan Vişan

Profesorul de geografie Răzvan Vişan, din Dâmboviţa, cel care a ales să îi pregătească gratuit pe elevii care dau BAC-ul anul acesta, a realizat un nou proiect dedicat elevilor.

Cadrul didactic, din comuna dâmboviţenă Nucet, a lansat, alături de mai multe instituţii ale statului (Poliţie, DGA, ISJ), o serie de întâlniri cu elevii, în care aceştia pot pune întrebări neobişnuite, care îi macină de mai mult timp.

„În sesiunile noastre, care au loc în şcoli, elevii pun întrebări dintre cele mai diverse, cum ar fi: cum combatem poluarea, cum salvăm planeta, de ce sunt ani fără zăpadă, dacă există extratereştri, cum să aibă succes, de ce şcoala nu le oferă toate rpsunsurile etc. Noi le răspundem la întrebările care îi frământă mult pe ei în perioada aceasta şi nu ratăm nici problema care ne macină pe toţi - războiul”, spune tânărul profesor de geografie.

Scopul proiectului este de a educa cât mai mulţi elevi, de a-i îndemna către lectură, de a-i face să înţeleagă că e foarte greu să te descurci în viaţă fără a citi. 

Proiectul poartă numele „Citeşte şi Dăruieşte” şi a fost lansat, săptămâna trecută, în oraşul dâmboviţean Fieni. 

Proiectul „Citeşte şi dăruieşte”. FOTO

„A fost un real succes, peste 300 de persoane au participat. Am reuşit să aduc lângă mine pe cei de la Combaterea Criminalităţii şi DGA, doamna doctor şi scriitor Ecaterina Botoncea, prof. dr. Mărculescu Cornel şi prietenul meu Claudiu Dumitrache, muzician. Au participat activ şi elevi ai liceului, au recitat poezii şi au cântat la chitară. A fost cel mai mare eveniment de voluntariat pentru toate vârstele din ultimii doi ani”, a mai spus tânărul profesor. 

Proiectul „Citeşte şi dăruieşte”. FOTO

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primul cadru didactic din România concediat fiindcă a refuzat predarea online: „Nu putem abandona clasa de elevi”

Zeci de cadre didactice au cerut pensionarea pentru că nu se descurcă la şcoala online. Ce spun autorităţile

Capcanele şcolii online. Învăţătoare din Târgovişte, oraş intrat în scenariul roşu: „Am văzut profesori cu lacrimi în ochi“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite