Meditaţii gratuite oferite de un dascăl pentru elevii care dau Bac-ul: „Evoluăm spre o Românie mai educată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Răzvan Vişan, în mijlocul elevilor săi. FOTO: Facebook
Prof. Răzvan Vişan, în mijlocul elevilor săi. FOTO: Facebook

Într-un an în care au învăţat ba acasă, în online, ba la şcoală, cu tot felul de restricţii, evaluările naţionale se pot dovedi o corvoadă în plus pentru fiecare elev. Iar când situaţia materială din familie nu e una tocmai roz, lucrurile se complică. Povestea unui tânăr profesor care face voluntariat pentru elevii lui.

Profesorul Răzvan Vişan predă geografia din comuna dâmboviţeană Nucet şi este decis să compenseze cu forţele lui, în regim de voluntariat, perioada în care învăţământul a fost afectat de pandemie. Îl animă speranţa că, astfel, vor fi mai puţine efecte negative asupra elevilor.

„Am considerat educaţia că fiind printre cele mai importante sisteme ale unei societăţi şi nu vreau ca, după doi ani de pandemie, evoluţia elevilor să stagneze. Din acest motiv, mă angajez voluntar în a oferi sprijin şi îndrumare tuturor elevilor de liceu de pe rază comunei Nucet care susţin Bacalaureatul la Geografie. Oricine doreşte, îmi poate scrie, iar totul este din pură pasiune şi fără a percepe vreun cost. Pas cu pas, evoluăm spre o Românie mai educată, mai puţin influenţabilă şi mai puţin coruptă, numai prin sprijinul fiecăruia dintre noi”,spune profesorul de geografie care predă la Şcoala „Dora Dalles”, din Bucşani.  

Judeţul Dâmboviţa nu se află printre primele judeţe în privinţa rezultatelor orbţinute la examenle naţionale, aşa că elevii pot profita de această situaţie şi să pregătească suplimentar pentru Bacalaureat. 

razvan visan prof geografie

„Am decis să dau o mână de ajutor celor care doresc. Până acum doar 3 elevi s-au înscris, dar am făcut public acest lucru recent şi sper că după sărbătorile Pascale vor veni mai mulţi. E prima oară când fac la nivelul ăsta, pentru că am acordat pregătiri şi anul trecut, dar mai retrâns. Acum colabarez cu încă doi profesori, unul de istorie şi unul de geografie. Eu fac pregătire la mine acasă cu elevii, în Nucet, dar ceilalţi profesori fac online sau la un punct de întâlnire unde pot avea acces toţi copiii”, adaugă Răzvan Vişan.

Tânărul profesor coordonează şi un proiect îndrăzneţ, intitulat „Citeşte şi Dăruieşte”, prin care încearcă să popularizeze cititul printre elevi. Este ajutat în acest demers de poliţişti de la criminlaiştică, de jurnalişti, de profesori, doctori sau specialişti în dezvoltare personală. 

razvan visan prof geografie

Răzvan Vişan, profesor de Geografie la Şcoala „Dora Dalles”, din Bucşani

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primul cadru didactic din România concediat fiindcă a refuzat predarea online: „Nu putem abandona clasa de elevi”

Zeci de cadre didactice au cerut pensionarea pentru că nu se descurcă la şcoala online. Ce spun autorităţile

Capcanele şcolii online. Învăţătoare din Târgovişte, oraş intrat în scenariul roşu: „Am văzut profesori cu lacrimi în ochi“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite