Cum rămânem sănătoşi pentru un timp cât mai îndelungat. De ce nu este bine să mergem la cumpărături pe stomacul gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul an este momentul perfect pentru a ne gândi cum să ne creăm un stil de viaţă mai sănătos. Există multe modalităţi de a ne îmbunătăţi sănătatea, iar specialiştii în nutriţie spun că în viaţa fiecăruia dintre noi trebuie să existe un moment în care să spunem "stop dezordinii".

Businessinsider.com a creat o listă cu câteva schimbări relativ mici pe care le puteţi face în viaţa dumneavoastră începând chiar de astăzi pentru a trăi mai sănătos.

Mănâncă fructe în loc de bomboane

image

Dulciurile conţin, în cele mai multe cazuri, zahăr prelucrat, însă fructul conţine zahăr natural, benefic pentru organism dacă se consumă fructe în cantităţi moderate. De asemenea, fructele sunt bogate în fibre, ceea ce vă ajută să digeraţi mai lent zahărul.

Faceţi cumpărăturile pe stomac plin

Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă înainte de a merge la supermarket cumpără mai puţine alimente nesănătoase, pentru că nu mai au impulsul de a cumpăra pentru a mânca. 

image

Învăţaţi cum să gătiţi

Studiile au arătat că dieta nu funcţionează deoarece tăierea unor alimente întregi te face să vrei să mănânci mai mult. Gătitul la domiciliu, însă, este legat de mâncarea sănătoasă, de  economisirea banilor şi stiularea simţurilor.  

Beţi cafea negră

image

Studiile sugerează că "licoarea" este bună pentru organism. Sunt voci care recomandă chiar consumul mai multor ceşti pe zi pentru o viaţă lungă. Cafea trebuie să fie neamestecată cu lapte, creme, zahărul sau alte arom pentru reducerea caloriilor şi pentru maximizarea beneficiilor pentru sănătate. 

Înlocuiţi pâinea albă cu grâul întreg

Pâinea cu grâu întreg este mai bogată în fibre decât pâinea albă obişnuită, iar fibrele vă vor da o senzaţie de saţietate şi vă vor ajuta la digestie prin încetinirea absorbţiei zaharurilor.

Beţi multă apă

Beneficiile unui organism hidratat sunt numeroase, de la menţinerea fluidelor corpului echilibrate, la mai multă energie. Unii experţi în fitness spun că puteţi pierde în greutate dacă beţi apă înainte de fiecare masă.

Purtaţi ochelari de soare

image

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la modă. Protejarea ochilor de radiaţiile UV ale soarelui este la fel de importantă ca şi protejarea pielii, indiferent dacă tundeţi gazonul, mergeţi la o plimbare cu bicicleta sau jucaţi un sport în aer liber.

Citeşte o carte 

Îmbogăţiţi-vă cunoştinţele, reduceţi stresul şi scurtaţi legăturile cu internetul. Un mic studiu din 2012 a constatat că citirea despre experienţa altcuiva care inspiră i-a făcut pe oameni mai mulţumiţi, mai puţin stresaţi şi mai dispuşi să se angajeze voluntar în tot felul de activităţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite