Controale ale poliţiştilor la firmele de dezmembrări auto din Pucioasa şi Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Dâmboviţa au luat la purticat din domeniul operaţiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. Astfel de controale au avut loc în Târgovişte şi Pucioasa.

Controalele au fost efectuate în perioada 21-22 octombrie. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu reprezentanţi de la Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea activităţilor ilicite din domeniul operaţiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. 

Poliţiştii au efectuat controale la trei societăţi comerciale de pe raza localităţilor Târgovişte şi Pucioasa.  

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că două persoane, de 46 şi 59 de ani, nu ar fi respectat prevederile legale privind depozitarea şi gestionarea deşeurilor periculoase, respectiv acestea ar fi depozitat direct pe sol deşeuri formate din resturi de mase plastice, componente electrice şi electronice, anvelope şi uleiuri uzate. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 2.000 de lei şi au indisponibilizat 700 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi „eliminare a deşeurilor periculoase” şi ”poluarea prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite