Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă că în acest an va fi asfaltat drumul care ocoleşte Lacul Bolboci din Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene au anunuţat că anul acesta aproximativ 80% din drumul contur, care ocoleşte Lacul Bolboci, va fi asfaltat, urmând ca apoi să se realizeze lucrări şi la zonele mai problematice, pentru a se finaliza întregul parcurs.

Anunţul a fost făcut, luni, 14 ianuarie, în cadrul unei întâlniri în care s-a prezentat stadiul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din zona montană dâmboviţeană şi a aprobării noului plan de management al Parcului Naţional Bucegi şi a documentaţiei “Actualizare, reconfigurare plan urbanistic zonal Padina – Peştera şi a regulamentului local de urbanism aferent”.

Subiectele abordate au ţinut de priorităţile existente pentru dezvoltarea zonei turistice Padina-Peştera, atât din punct de vedere al reţelelor utilitare, cât şi al căilor de infrastructură. 

Imagine indisponibilă

„Astfel, s-a discutat despre necesitatea găsirii de soluţii şi despre demersurile făcute în ceea ce priveşte extinderea reţelei electrice, dar şi a reţelei de gaze, astfel încât să fie deservite toate unităţile din zonă. În plus, administraţia judeţeană a întocmit un proiect pentru iluminatul public, pe traseul Bolboci-Telecabină şi caută soluţii şi pentru asigurarea transportului în comun. În privinţa serviciilor de salubritate, administratorul public al judeţului, Ionuţ Săvoiu, a subliniat faptul că s-au purtat discuţii cu ADI Deşeuri şi că există promisiunea ca, cel târziu în luna martie a acestui an, să fie prezentată o soluţie distinctă, pentru zona montană dâmboviţeană, unde cel puţin în perioada estivală, există necesitatea colectării zilnice”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

 

De departe însă cea mai bună veste pentru reprezentanţii unităţilor turistice din zonă este aceea că, în acest an, aproximativ 80% din drumul contur, care ocoleşte Lacul Bolboci, va fi asfaltat, urmând ca apoi să se realizeze lucrări şi la zonele mai problematice, pentru a se finaliza întregul parcurs.

Imagine indisponibilă

„Întâlnirea de astăzi a fost doar prima din acest an, cei prezenţi fiind de acord ca în perioada următoare să aibă loc şi alte astfel de acţiuni, prin intermediul cărora autorităţile să vină în întâmpinarea dezvoltatorilor şi operatorilor din turism şi să găsească împreună cele mai bune soluţii, pentru a transforma Staţiunea Peştera - Padina într-una la standarde europene”, mai arată CJ Dâmboviţa.

La întâlnire au participat, din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Daniel Comănescu, administratorul public al judeţului, Ionuţ Săvoiu, arhitectul-şef al judeţului Teodor Bâte şi directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu. 

Au fost prezenţi la discuţii vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu - Arhiepiscopia Târgovişte, Gheorghe Deaconescu, şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru, reprezentanţii Asociaţiei Turistice „Peştera - Padina” dar şi ai unităţilor de primire-cazare din zona montană.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite