Conflict între chirurgul Monica Pop şi un primar din Dâmboviţa. Medicul l-a acuzat de incompetenţă, edilul susţine că va face plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul chirurg Monica Pop, de la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti, a intrat în conflict cu autorităţile locale din comuna dâmboviţeană Crângurile, pe care le acuză că nu ştiau despre cazul unui tânăr de 17 ani din localitate ajuns la spital cu o rană la ochi. Primarul din Crângurile se arată deranajat de tonul folosit de medicul chirurg în convorbirea telefonică şi susţine că va face plângere penală.

Chirurgul Monica Pop, medic la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti, a descris pe contul personal de Facebook cazul unui tânăr de 17 ani din comuna dâmboviţeană Crângurile, ajuns la spital în stare gravă după ce s-ar fi lovit într-o ţeavă în zona ochiului. 

Potrivit postării, părinţii adolescentului sunt plecaţi în străinătate, iar medicul Pop şi-a arătat nemulţumirea că autorităţile locale din Crângurile nu aveau cunoştinţă despre cazul tânărului, lăsat acasă fără acte legale sau o împuternicire tutelară clară. În lipsa unei semnături de acord pentru operaţie necesară pentru salvarea ochiului tânărului, medicii de la Bucureşti au fost nevoiţi să semneze ei pentru a putea interveni legal. 

“Primarul din comună minorului habar nu avea de existenţa lui şi de ce s-a întâmplat. Niciun telefon de la primărie sau autoritatea tutelară. Am aşteptat să ne sune. 2 zile. Nici vorba! I-am sunat noi! Habar n-aveau. Nu ştiau nimic, nici secretara primăriei, nici Autoritatea Tutelară, nici primarul. Deşi trebuiau să ştie şi să aibă acte şi drept de semnătură pt orice copil cu părinţii plecaţi şi lăsaţi fără acte legale. Secretara a şi ridicat tonul! Să se intereseze? Păi cum ? A zis că de cine să întrebe dacă nu au ştiut nimic???!”, spune Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Primarul din localitatea dâmboviţeană Crângurile susţine că adolescentul nu s-a lovit într-o ţeavă, ci că rana i-a fost provocată într-o încăierare între vărul său şi soţia sa. Femeia ar fi aruncat cu o sticlă, care l-a lovit, din întâmplare, pe tânărul ajuns la spital. 

image

“Am fost informat că acest băiat se află internat la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Doamna secretară a intrat în contact cu doamna Monica Pop. I-a relatat faptul că acest copil şi-a spart ochiul într-o ţeavă, dar el a fost implicat într-o altercaţie în neamul lor. Am fost jigniţi toţi din Primărie, ne-a făcut doamna Pop în toate felurile, cum i-a venit dânsei la gură. Atunci eu am sunat-o, dar şi pe mine m-a porcăit fără nicio problemă. Ne-a tot reproşat că noi nu ştim de acel copil, de problema sa. Noi ştim de toţi copiii, dar sunt 1.300 de copii şi nu putem să le cunoaştem numele tuturor. Ne-a făcut incompetenţi, că nu ştim să gestionăm situaţia. Eu îi spun că lucrurile nu vor rămâne aşa. Voi face o plângere penală împotriva dânsei”, ne-a spus Costin Barbu, primarul comunei Crângurile.

Şi secretara din Crângurile spune că s-a simţit deranjată de telefonul primit de la medicul Pop. 

“În momentul în care a solicitat cu primarul sau cu şeful de cabinet, am fost chemată eu la telefon şi de atunci a început un întreg monolog, pe un ton acuzator, ridicat, în care ni s-a reproşat că nu ştim despre situaţia minorului care acum două nopţi a avut un accident. Timp de o jumătate de oră nu am apucat să vorbesc nimic. Ne-a jignit, ne-a vorbit oribil, de parcă eram slugile sale. Acuzaţiile dumneaei pe Facebook sunt neadevărate. Ne-a ameninţat cu presă, televiziune, administraţie prezidenţială. Ne-a făcut incompetenţi şi proşti”, ne-a spus Cristina Bărbulescu, secretara primăriei de 7 ani.

Între timp, adolescentul a fost operat şi se simte bine. Se pare că ochiul nu-i este afectat atât de tare încât să îşi piardă vederea. 

image

I-am spus că noi am avut emoţii pt băiatul adus singur şi rănit grav! La 1 noaptea! Care necesită operaţie, cît de repede, că să mai aibă o şansă să nu piardă ochiul!  PRIMARUL : PĂI ATUNCI DE CE V-AŢI FĂCUT DOCTORIŢă, DACĂ AVEŢI EMOŢII?!!! I-am spus că e lipsit de bun simt şi am închis!!! Ce să mai aştepţi de la asemenea (ne)-oameni? Ce ruşine! Cum e posibil? Ce caută în funcţia de primar un asemenea om?!!!”, sună un alt dialog spumos dintre primar şi doctoriţă, supărată pe faptul că nu avea pe nimeni apropiat din familia băiatului să îi semneze pentru operaţie", mai scrie doctorul Pop în postarea de pe Facebook. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite