Şase copii au rămas fără părinţi. Au fost găsiţi nespălaţi, plini de păduchi, muşcaţi de insecte, ţinuţi în frig şi înfometaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase fraţi din Dâmboviţa, cu vârste între 1 an şi 12 ani, au fost preluaţi de autorităţi şi daţi în grija asistenţilor maternali, după ce o anchetă socială a scos la iveală condiţiile inumane în care trăiau.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa i-a preluat pe cei mici în regim de urgenţă, după ce i-a găsit pe copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani nespălaţi, plini de păduchi, muşcaţi de tot felul de insecte şi ţinuţi în frig şi fără mâncare.

"În urmă cu o săptămână au fost preluaţi copiii, care au vârste cuprinse în 1 şi 12 ani, trei băieţi şi trei fete. Este vorba de un caz de neglijenţă gravă. Am fost informaţi de Primărie. Familia a fost sesizată în repetate rânduri să îşi asume obligaţiile părinteşti, dar nu au luat nicio măsură. La fiecare evaluare s-au găsit condiţii improprii de igienă gravă. Copiii prezentau pediculoză, foarte multe muşcături de insecte pe corp, îmbrăcaţi necorespunzător, nu existau produse de igienă şi nu se igienizase deloc locuinţa", a declarat Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt DGASPC Dâmboviţa. 

image

Copiii au mai fost luaţi în urmă cu doi ani de lângă părinţii iresponsabili, însă părinţii au promis că vor avea grijă de ei. Nu s-a întâmplat aşa.  

"Nu existau produse pentru prepararea hranei copiilor şi tot ce ţinea de igienă şi de locuinţa punea în pericol viaţa şi sănătatea acestora", ne-a mai spus Cerasela Gurgu.

image
image


 

Bărbatul lucrează la Arctic Găeşti şi câştigă lunar 1.700 de lei, bani cu care şi-ar putea întreţine copiii în condiţii decente, susţin autorităţile. La această sumă se adăugau şi alocaţiile lunare ale celor şase copii.

În acest moment, copiii au fost plasaţi în grija unor asistenţi maternali profesionişti.

Părinţii nu acceptă situaţia şi au transmis că îşi vor angaja un avocat cu ajutorul căruia speră să îşi recupereze, din nou, copiii.  

image
image
image
image
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite