Spitalul Judeţean va avea cu 171 de paturi mai puţin, deşi bolnavii dorm câte doi pe acelaşi aşternut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsura vine la scurt timp după ce spitalul a fost reabilitat, iar condiţiile oferite pacienţilor se apropie de cele europene
Măsura vine la scurt timp după ce spitalul a fost reabilitat, iar condiţiile oferite pacienţilor se apropie de cele europene

Conislierii judeţeni i-au condamnat la "înghesuială" e bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce au votat, joi, reducerea numărului de paturi cu 171, urmare a negocierilor dintre Guvernul Boc şi FMI.

Conislierii judeţeni au votat organigrama, ştatul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prevăzând o scădere a numărului de paturi cu 171. 

Cel care s-a arătat indignat de această hotărâre a fost medicul chirurg Jean Popescu, care a spus că în acest moment, la Spital, este deficit de paturi, bolnavii stând şi câte doi în pat. Pe de altă parte, directorul unităţii medicale a replicat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este spitalul cu cel mai mare număr de paturi din ţară. "Suntem spitalul din România cu cel mai mare număr de paturi, 1.737", a spus directorul spitalului din Târgovişte, Radu Petrescu.  

spitaltgv

Măsura vine la scurt timp după ce spitalul a fost reabilitat, iar condiţiile oferite pacienţilor se apropie de cele europene.

Proiectul european inaugurat la sfârşitul lui 2013 are o valoare de aproape 836 miliarde lei vechi, din care cofinanţarea eligibilă a Consiliului Judeţean este de circa 13 miliarde lei vechi, banii venind din fonduri europene FEDR, POR 2007-2013.

S-au investit sume importante în poarta de intrare în spital, balustrade de protecţie, în modernizarea şi refuncţionalizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, în modernizarea secţiilor Reumatologie şi Dermatologie, dar şi în realizarea căilor de acces şi a parcărilor, de care spitalul avea mare nevoie.

"Proiectul european nu este singurul finalizat. Am înţeles cu responsabilitate că este obligaţia noastră să susţinem crearea unor condiţii optime pentru unităţile sanitare. În acest sens, alături de proiectul european, inaugurăm o serie de obiective finanţate din bugetul Consiliului Judeţean sau al Spitalului Judeţean. Refuncţionalizare Unitate de Primiri Urgenţe (UPU): valoare proiect: 545.000 lei, sursă de finanţare - bugetul Spitalului Judeţean. Reparaţii capitale şi lucrări de amenajare la fosta Secţie Dermatologie, actuală Diabet şi Boli de nutriţie: valoare proiect - 1.325.000 lei, sursă de finanţare - bugetul Consiliului Judeţean. Modernizare Secţia Reumatologie: valoare proiect - 558.000 lei, sursă de finanţare - bugetul CJD. Lucrări de execuţie căi de acces şi parcări la Spitalul Judeţean de Urgenţă: valoare proiect - 856.000 lei, sursă de finanţare - bugetul Consiliului Judeţean. Construire poartă şi balustrade de protecţie: valoare proiect - 206.739 lei, sursă de finanţare - bugetul Consiliului. Lucrări de înlocuire a instalaţiilor electrice şi lucrări de igienizare pe spaţiile care nu au fost cuprinse în proiectul european, de circa 300.000 lei, sunt cele care vor continua şi în perioada următoare, în acelaşi timp cu punerea în funcţiune a întregii aparaturi şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare”, spunea preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, la inaugurarea la care a fost prezent şi premierul Victor Ponta.
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite