Cele mai nocive alimente pe care este bine să le evităm pe cât posibil. Ce ne sfătuiesc cardiologii şi dieteticienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alimente procesate

Sănătatea se construieşte, în primul rând, în bucătărie. Ceea ce puneţi în farfurie vă poate ajuta să vă menţineţi inima sănătoasă. Alimentele sănătoase conţin substanţe nutritive care s-au dovedit a fi benefice pentru sistemul cardiovascular sau pentru reducerea riscului de a dezvolta bolil cardiace.

Este important să ne luăm măsurile necesare pentru scăderea colesterolului LDL şi a trigliceridelor din sânge, reducerea tensiunii arteriale. Trebuie să avem un control strict al greutăţii şi să ne îmbunătăţim sensibilitatea la insulină, a spus Rania Batayneh, proprietarul „Essential Nutrition For You” şi autorul dietei „One One One”.

Potrivit prevention.com, omega 3, potasiu, calciul, magneziul, fibreele, fitonutrienţii şi antioxidanţii sunt elemente foarte importante pentru sănătatea inimii.

Ştiinta ne-a demonstrat că un meniu centrat pe nuci şi fasole, lapte şi grăsimi sănătoase poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare cu aproximativ o treime, potrivit unui studiu publicat în 2016 in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie. 

Cele mai nesănătoase alimente

1.  Alimentele procesate

Chiar şi versiunile cu conţinut scăzut de grăsimi conţin azotat de sodiu. Nitraţii pot creşte inflamaţia internă, având o legătură directă cu dezvoltarea aterosclerozei, îngustarea arterelor şi multe altele. 

2. Hot dogs

image

Sunt  bogaţi în grăsimi saturate. Chiar şi opţiunile cu conţinut scăzut de grăsime tind să conţină prea multă sare. Este important să urmăriţi aportul de sodiu, deoarece prea multă sare conduce adesea la creşterea tensiunii arteriale.

3. Pui la rotisor

image

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul puilor cumpăraţi din supermarket: conţin adesea mult mai mult sodiu şi grăsimi saturate decât produsele tipice, realizate din carnea provenită de la păsările de curte. Situaţia e şi mai rea atunci când cumpăraţi pui plin cu condimente. 

4. Ketchup

image

Se ştie că acest produs conţine mult zahăr şi sare pentru gust. Doar două linguri de Ketchup conţin 320 miligrame de sodiu. Este enorm dacă ne gândim că limita zilnică ar trebui să fie de 2.300 de miligrame.

5. Cereale cu zahăr 

image

Este foarte important să aruncaţi o privire la eticheta nutriţională a cerealelor pe le consumaţi. Adesea au mai mult de 8 grame de zahăr la o singură porţie. Majoritatea experţilor sunt de acord că o dietă bogată în zahăr este un pericol uriaş pentru sănătate, contribuind la apariţia unor afecţiuni precum obezitate sau colesterol ridicat.

Specialiştii ne recomandă să evităm, de asemenea, alimente precum puiul prăjit de la fast food-uri, cartofii prăjiţi, chipsurile, supele la plic, iaurturile cu fructe, crema de cafea, margarina, carnea roşie, pâina albă sau băuturile energizante.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite