Cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în Statele Unite ale Americii. Canioane, parcuri naturale sau peşteri glaciare care taie răsuflarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turist în Statele Unite ale Americii FOTO Adevărul
Turist în Statele Unite ale Americii FOTO Adevărul

America este nu doar „tărâmul făgăduinţei”, dar şi un teritoriu superb. În SUA găsim peisaje umitoare, care merită adăugate pe lista oricărui aventurier.

1.Cheile Oneonta, Oregon

image

Plantele care se găsesc din abundenţă sunt întotdeauna atrăgătoare, dar mixul de apă şi vegetaţie forestieră dublează frumuseţea. Zona cuprinde un traseul de 2,7 mile pe lângă chei, fiind un loc minunat de vizitat atât pentru începători, cât şi pentru cei mai avansaţi, potrivit Oregon.com

 2. Parcul Naţional Badlands, Dakota de Sud

image

Formaţiunile rocilor sunt incredibile şi ele posedă "una dintre cele mai bogate zone în fosile din lume", potrivit Parcului Naţional al SUA.

3. Peşterile glaciare din Mendenhall, Alaska

image

Deşi nu este foarte uşor să ajungeţi la această minunăţie a naturii, care se întinde pe o distanţă de 12 kilometri de caverne, parţial îngheţate, priveliştea face să merite. Dacă vă gândiţi să vizitaţi acest obiectiv ar trebui să acţionaţi rapid. Schimbările climatice determină topirea gheţii, conform Atlas Obscura.

4. Antelope Canyon, Arizona

image

Este numit "canion de tirbuşor". Această zonă mai puţin cunoscută este deschisă pentru explorare pe tot parcursul anului. Pentru a vă bucura de potenţialul peisajului este recomandat să apelaţi la un ghid.

5. Thor este bine, Oregon

image

Pe coasta din Oregon există o gaură naturală care pare să fie fără fund. Acest izvor natural este situat în micuţul oraş mic Yachats, chiar lângă Capul Perpetua.

6. Aterizarea lui Angel, Utah

image

Atât frumoasă şi palpitantă, această excursie în Parcul Naţional Zion oferă privelişti uimitoare. Traseul de 2.4 mile poate fi considerat scurt însă scările sale abrupte îl fac o adevărată provocare. 

7. Port Town, Carolina de Sud

image

Priveliştile sale uluitoare, terenul de golf verde luxuriant şi o mulţime de restaurante fac din Port Town unul dintre cele mai bune locuri pentru relaxare.

8. Oak Alley Plantation, Louisiana

image

Este o alee întinsă de stejari, vechi şi de 300 de ani, care înconjoară conacul Renaşterii greceşti. 

9. Glacier National Park, Montana

image

Acest parc natural este un colţ sălbătic al Americii, unu dintre cele mai pitoreşti locuri (şi este mai puţin aglomerat decât Yosemite şi Grand Canyon!).

10. Plaja Honopu, Hawaii

image

Se află în partea de nord-vest a Insulei Kauai, din Arhipelagul Hawaii, iar singura cale de a ajunge aici este înotul, neexistând vreun alt drum sau traseu accesibil. Honopu este formată de fapt din două plaje, străjuite de stânci înalte de peste 300 de metri şi separate de un spectaculos arc, înalt de 27 de metri.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite