Cei doi elevi eliminaţi de la BAC, proba Istorie, pentru că lucrările lor ar fi fost completate cu mai multe tipuri de scris, au reuşit din a doua încercare. Ce note au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Ioniţă, din Titu, a reuşit să ia 9.30, iar Mihai Alexandru Toma, din Moreni, a luat 6,65, deşi se aştepta la o notă peste 8
Ana-Maria Ioniţă, din Titu, a reuşit să ia 9.30, iar Mihai Alexandru Toma, din Moreni, a luat 6,65, deşi se aştepta la o notă peste 8

Ana-Maria şi Mihai, cei doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi de la examenul de Bacalaureat pe motiv că lucrările lor au prezentat mai multe tipuri de scris, au reuşit din a doua încercare să promoveze examenul maturităţii. Ambii au fost eliminaţi de la Istorie şi au susţinut examenul doar la această probă.

Ana-Maria Ioniţă, din Titu, a reuşit să ia 9.30, iar Mihai Alexandru Toma, din Moreni, a luat 6,65, deşi se aştepta la o notă peste 8. 

Acesta din urmă vrea să îşi continue studiile universitare în Spania, iar fata vrea să urmeze o facultate în ţară, cel mai probabil Dreptul.

Cei doi elevi din Dâmboviţa au avut calea blocată către facultate pentru că s-au trezit eliminaţi de la proba de Istorie, după ce comisia de corectură de la Bucureşti a decis că lucrările lor ar conţine falsuri. Adolescenţii au susţinut că sunt nevinovaţi. De menţionat este faptul că între cei doi elevi nu există nicio legătură. Unul este din Moreni, altul din Titu.

“Am leşinat când m-am văzut eliminată”

elevi elimintai bac tgv

Ana Maria Ioniţă ar fi vrut să dea admitere la ASE, însă s-a trezit eliminată pe motiv că lucrarea ei a fost completată cu două tipuri de scris.

“La Română a luat 7,75, iar la Geografie 9,5, iar la Istorie am fost eliminată din examen pentru că pe lucrarea mea s-ar fi identificat două tipuri de scris, ceea ce nu este adevărat. Posibil să fie aşa, deoarece banca mea a avut rizuri. Am realizat că scriu foarte urât pe acea bancă şi am pus ciorna sub lucrare, am scris două pagini şi după aceea, din cauza emoţiilor, am uitat total de ciornă şi am scris pe bancă direct şi automat că mi s-a schimbat scrisul. Eram chiar foarte încântată că am făcut bine la examen. Cei de la inspectorat mi-au spus că e posibil să se fi întâmplat ceva cu lucrarea mea pe drum, ceea ce nu este adevărat. Eu fac parte dintr-o familie modestă, părinţii mei nu au locuri de muncă. Tot ce ştiu este că sunt nevinovată şi vreau să îmi găsesc dreptatea”, declara Maria într-un alt interviu acordat ziauruilui "Adevărul".

Eleva a terminat clasa a XII-a cu media 9,87. 

elevi elimintai bac tgv

În aceeaşi situaţie a fost şi Alexandru Toma, elev din Moreni care se pregătea pentru Academia de Poliţie. Comisia de evaluare consideră că o parte din lucrarea sa a fost înlocuită în timpul transportului, deşi acesta se face după sigilarea lucrărilor.

“Copilul meu a dat examen la Română, după care a dat la Istorie. După examen s-a constat că nu e nicio problemă. Profesorii supraveghetori au constatat că nu e nicio problemă, l-au pus să semneze. Mai mult decât atât, a fost primit şi la cea de-a treia probă, la Logică. Am depus o plângere la Bucureşti şi nu s-a descoperit nimic în neregulă. Copilul meu a terminat cu media 9 la istorie şi ne aşteptam la o medie bună şi la BAC”, ne-a spus George Toma, tatăl băiatului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite