Cazul minorei abuzate de şoferul de microbuz şcolar: GPS şi camere video pe vehiculele şcolare. Cum vrea Primăria să elimine astfel de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suspect minora abuzata

Localnici din Pucioasa au fost îngroziţi de cazul minorei de14 ani, abuzată sexual de un bărbat de 44 de ani, şofer pe microbuzul şcolar, om de încredere al administraţiei locale, până acum.

Din cauza rănilor provocate, fata a suferit o gemoragie puternică şi a fost la un pas de moarte, dacă nu ar fi fost găsită la timp de un paznic.

Deşi eleva nu beneficia de transport şcolar, fiind în clasa a IX-a, în foarte scurt timp, pentru liniştea copiilor şi a părinţilor, primăria va monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât şi în exteriorul acestora.

De asemenea, se vor solicita testări psihologice suplimentare atât pentru şoferii primăriei Pucioasa (şoferul în culpă – potrivit comunicatului de presă – avea toate testele medicale specifice activităţii de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât şi pentru şoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport şcolar.

Comunicat al Primăriei Pucioasa

„Faptul că un angajat al instituţiei noastre, ce avea ca principală atribuţie în fişa postului transportul în siguranţă al copiilor noştri, a fost autorul unui gest incalificabil, pune Primăria Pucioasa într-o situaţie total neplăcută.

Cu toate că este un moment foarte dificil eu vă îndemn pe toţi să ne păstrăm calmul şi să nu lăsăm ca suspiciunea să planeze asupra tuturor, asupra întregii activităţi de transport şcolar.

În ciuda informaţiilor care au circulat în presă vă pot spune faptul că evenimentul în sine nu a avut nicio legătură cu activitatea de transport şcolar – eleva fiind în clasa a IX-a nici nu beneficia de transport şcolar – însă, pentru liniştea dumneavoastră şi a copiilor vă informăm faptul că în foarte scurt timp vom instala dispozitive de monitorizare GPS pe toate microbuzele, vom monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât şi în exteriorul acestora, vom solicita testări psihologice suplimentare atât pentru şoferii noştri (precizăm că şoferul în culpă avea toate testele medicale specifice activităţii de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât şi pentru şoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport şcolar.

Deşi niciodată nu au existat reclamaţii, plângeri ale părinţilor, copiilor sau cadrelor didactice legate de activitatea şoferilor noştri, facem un apel către toate elevele sau părinţii acestora, care ar fi avut de suferit la un moment dat din cauza aceluiaşi conducător auto, să ne semnaleze dacă au existat cazuri similare, pentru a le pune la dispoziţie un avocat în vederea elucidării cazului.

Conştienţi de gravitatea faptei, vă rugăm ca măcar noi, simpli cetăţeni şi părinţi, să avem decenţă faţă de familiile celor implicaţi, să lăsăm justiţia să facă dreptate”, se arată în comunicatul Primăriei Pucioasa.

 Un paznic a văzut-o pe fata de 14 ani plină de sânge, între blocuri, şi a dus-o de urgenţă la spital, unde a primit îngrijirile medicale. Sângera abundent, spun surse medicale. Imediat a intrat pe fir şi Poliţia, care l-a prins pe autor şi l-a dus la secţie. 

„Era ghemuită, albă la faţă, se simţea rău. Am întrebat-o ce s-a întâmplat. Era incoerentă. Pe urmă mi-a spus: sângerez. După care am stat două minute de vorbă cu ea, nu voia să meargă la spital şi făcut-o să meargă la spital. Pantalonii erau plini de sânge, era rău”, a spus paznicul care a găsit-o.

Suspectul principal este şofer pe microbuzul şcolar. Fapta s-ar fi petrecut în locuinţa unui bărbat pe care îl îngrijea şoferul. Vecinii nu îl credeau în stare de aşa ceva.

„Niciodată nu am avut nicio problemă cu el. Era super de treabă. Are fată totuşi. Asta ne-am gândit şi noi, dacă fetei lui i se întâmpla lucrul ăsta?. Pe noi ne-a şocat. Era paşnic, gospodar”, spun vecinii săi.

Suspectul a recunoscut fapta şi spune că îi pare rău.

„Sigur că îmi pare rău. Nu am abandonat-o”, a declarat suspectul.

Edilul spune că îi va desface contractul de muncă.

„Vă spun cu sinceritate maximă că era unul dintre cei mai serioşi angajaţi ai noştri. De câte ori aveam o cursă specială de făcut cu aceşti copii îi încredinţam fără nici cea mai mică emoţie. Nici prin cap nu mi-a trecut că se poate ajunge la aşa ceva. O să caut în regulamentele interne soluţii pentru a-i desface contractul de muncă. Nu poţi să mai ai încredere într-un asemenea om, în condiţiile în care tot oraşul ştie ce a făcut”, a spus Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa.

Individul este aresta în prezent, pentru 30 de zile.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite