Candidat PNL Dâmboviţa la Camera Deputaţilor, amendat de Poliţie pentru încălcarea legii electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vot arhiva

IPJ Dâmboviţa a aplicat o amendă de 4.500 de lei unui candidat la Camera Deputaţilor, din partea PNL Dâmboviţa, pentru continuarea campaniei electorale în data de 5 decembrie, cu zi înainte de scrutin.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa trebuie să fie un observator imparţial al alegerilor de astăzi. Solicităm ca legea să fie respectată de toate partidele politice, astfel încât procesul electoral să nu fie afectat. În acest sens, cerem Inspectoratului de Poliţie să se sesize în cazul candidatului PNL la alegerile care se desfăşoară astăzi”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa.

Potrivit art. 64 din Legea 208/2015, “Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, ora 07.00”.

„Candidatul PNL Dâmboviţa la Camera Deputaţilor, în data de 05.12.2020, a încărcat, pe pagina persoanlă de Facebook, un clip prin care transmite un mesaj cu carcater electoral, prin care îndeamnă alegătorii să voteze lista PNL”, mai arată PSD.

IPJ Dâmboviţa l-a amendat pe candidat cu suma de 4.500 de lei.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat verificări cu privire la informaţiile transmise printr-un comunicat de presă al unui partid politic, referitor la faptul că un candidat al unei formaţiuni politice a continuat propaganda electorală, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite